Szex

Tartós kapcsolatban szebbnek látjuk egymást

Tudjuk, hogy a szerelem vak, a szépség pedig relatív. Tartós kapcsolatban vagy házasságban különösen az.

Vonzóbbnak találják egymást a tartós kapcsolatban élő párokA Groningeni Egyetem kutatói házas, illetve tartós kapcsolatban élő párokat kérdeztek ki arról, hogy mennyire találják vonzónak partnerüket. A résztvevők fotóit aztán független személyek is osztályozták vonzerő szempontjából. Az eredményekből kiderült, hogy a párok kevésbé látják a másik szépséghibáit, és sokkal vonzóbbnak találják partnerüket, mint amennyire a külső szemlélők számára az.

Az úgynevezett „pozitív illúzió” elmélet lehetséges magyarázata a holland szakemberek szerint az, hogy amikor egy párkapcsolatban az egyénben felmerül a kétség, hogy esetleg nem a megfelelő partnert választotta, hajlamos egyfajta fiktív képet kreálni magában a másikról, felnagyítva a jó tulajdonságait és minimalizálva a hibáit. „A pozitív illúziók fokozzák a biztonságérzetet, erősítik az elkötelezettséget és távol tartják a lehetséges más partnereket, hosszú távon stabilizálva a kötelékeket” – magyarázta a kutatás egyik vezetője.

A jelenség a kutatók szerint magyarázattal szolgál arra is, hogyan képesek tartósan együtt maradni olyan párok is, akik külső megjelenésüket tekintve egyáltalán nem illenek össze.

Többet, és ha kell, pénzért – férfiak vallottak a szexrőlHazai fronton vajon mi a helyzet? A Nők Lapja Cafe tabumentes szextesztjével ezúttal az alkalmi kapcsolatok nyomába ered. Aki kitölti, egyrészt részt vesz a 100 000 Ft-os nyereménysorsoláson, másrészt segít abban, hogy jobban megismerjük egymás vágyait és szokásait. Válaszolj te is!

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top