Szex

Előbb elveszti a szüzességét, aki nem reggelizik!

Olyanról már hallottunk, hogy a fiatalok szexuális életére hatással lehet a szülői példa vagy az iskolatársak viselkedése, de hogy a reggeli étkezés? Na nee. Szakemberek viszont ezt állítják.

Nemrég háromezer tinédzser bevonásával végeztek felmérést japán kutatók, amelynek során – ha hiszitek, ha nem – arra a következtetésre jutottak, hogy azok a fiatalok, akik nem reggeliznek, korábban elveszítik a szüzességüket. A hírekben nem térnek ki arra, hogy milyen kérdéseket tettek fel pontosan a tanulmányban részt vevő tiniknek, csupán a kutatás eredményét említik.

Lehet, hogy a kutatást végző szakembereknek egy reggeli pelyhet gyártó vállalat adott megbízást, mert arra gondoltak, a (remélt) eredmények ismeretében majd sokkal több szülő fogja reggelizésre kényszeríteni egyébként üres hassal iskolába induló gyerekét?

Eddig úgy gondoltuk, azért fontos a reggeli, mert az az egészséges életmód része. Továbbá azt sem szeretnénk, hogy a gyerekeink energia nélkül, korgó hassal üljenek be az iskolapadba, hiszen úgy szinte lehetetlen koncentrálni. Ezeket az érveket ők is folyamatosan hallották, hallják. Szerencsés esetben pedig a gyerekeket kicsi koruktól fogva hozzászoktatjuk ahhoz, hogy reggeli nélkül ne induljanak útnak.

Nos, a legújabb, tudományos eredmények ismeretében aggódó szülőként mindenesetre új érveket sorakoztathatunk fel a nap első étkezésének fontossága mellett. Például: „Ha nem eszed meg a vajas kenyeret, könnyen teherbe eshetsz!”

Azt  is valószínűsítjük, hogy a kutatás inkább a szülőket fogja motiválni – már azokat, akik komolyan veszik ezt a maszlagot – arra, hogy erőltessék a reggelit, és nem a kíváncsi természetű tiniket, akik meg lehet, hogy inkább eldugják a gondosan elkészített szendvicset, és kíváncsian várják a fejleményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top