Szex

Kevesebbet szexelnek a döntéshozó nők?

Nem tesz jót ugyanis a párok szexuális életének, ha a nők döntenek mindenben, legalábbis ezt állítják a szakemberek.

Kevesebbet szexelnek a döntéshozó nők?Azok a nők, akik minden háztartással kapcsolatos dologban maguk akarnak dönteni, sokkal kevesebb szenvedélyre és élvezetre számíthatnak a hálószobában, mint azok, akik megosztják a partnerükkel a gondokat, és együtt határoznak a család dolgairól: konyhapénzről, bevásárlásról, barátok látogatásáról, vagy akár orvosi konzultációk időpontjairól. Mindezt egy felmérés alapján állapították meg nemrég amerikai szakemberek.

A kutatók hat országban vizsgáltak olyan családokat, amelyekben teljesen egyértelműek a szerepek: vagy teljes mértékben a nők szervezik a háztartás körüli teendőket, vagy mindig a férjükkel hoznak közös döntéseket. A szakemberek a döntéshozás szintjét összevetették a szexuális együttlétek számával, és megállapították, hogy a két dolog között összefüggés van: minél nagyobb hatáskörrel rendelkezik a nő, annál kevesebb a szexuális együttlét. Azt ugyan hozzátették, hogy a szex hiányát bizonyos esetekben más körülmény is okozhatja.

A szakemberek szerint ez arra vezethető vissza, hogy az otthon mindent kézben tartó nők önkéntelenül a hálószobában is ellenőrzésük alatt akarják tudni a dolgokat. A tudósok állítják: ha sikerül jobban megérteni, hogy a nők háztartásbeli helyzete hogyan befolyásolja a szexuális aktivitást, az sokat segíthet a biztonságos és élvezetes szexuális élet kialakításában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top