Szex

A meditáció fokozza az orgazmust

Aki mélyebb, intenzívebb szexuális életre vágyik, tanuljon meg meditálni!

A meditáció fokozza az orgazmustAzok a nők, akik megtanulják gondolataik irányítását, kikapcsolását, a szexben is mélyebb és intenzívebb élményeket élnek át – állítják a Rhode Island-i Brown Egyetem kutatói, akik rendszeresen meditáló és mentális tréning nélkül élő nők segítségével kutattak a témában.

A kísérletben résztvevőknek erotikus képeket mutattak, majd arra kérték őket, hogy írják le, milyen hatással volt rájuk a felvétel. Megfigyelték, azok a nők, akik rendszeresen meditálnak, gyorsabban reagáltak a vizuális ingerre, szexuális izgalmi szintjük hamarabb megugrott, felizgultak a látottaktól.

A Journal of Psychosomatic Medicine című szaklapban publikált kutatásból az is kiderül, hogy a meditáló nők kevésbé szorongóak, jobban elfogadják magukat, gondolataik pedig összeszedettebbek; szemben azokkal, akik nem végeznek mentális tornát, rájuk jellemző az önvádaskodás, a szorongás, és kikapcsolni se nagyon tudnak.

Szakemberek szerint ideális esetben napi húsz percet kellene a meditációra szánni, de a heti 3-4 alkalom is látványos eredményeket hoz – a szexben is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top