Szex

A hét szexkérdése: Miért színlelünk?

Tudjuk, tudjuk, színlelni nem szép dolog, sokan mégis tettetik a vágyat. Elfogadjuk vagy ellenezzük? Megkérdeztük!

 

A hét szexkérdése: Miért színlelünk?
 

A hét szexkérdése: Miért színlelünk?

Tünde: „Hát, én már színleltem, nem volt kedvem magyarázkodni, könnyebb volt mímelni, hogy jó… néha ez olyan megúszós dolog, amikor már annyira fáradt vagy, hogy hat óra előjáték után se indulsz be, egyszerűen nem megy a szex, a pasid viszont akarja… ”

#1519-es számú hozzászóló: „Nekem nem az orgazmust kell színlelnem, az majdnem mindig van és ha véletlenül nincs, az sem baj. Ha nincs igazán kedvem a szexhez, akkor játszom el néha, hogy mégis van, és akkor tuti meg is jön, szóval megéri.”

Panni: „Vannak kivételes helyzetek, amikor megbocsátható. Például ha a férfi valamiért nagyon a padlón van, valami elvette az önbizalmát, akkor a nő egy kicsit »csalhat«. A pasik megtáltosodnak, ha elhiszik, hogy istenek az ágyban, és az élet más területeihez is máshogy állnak hozzá. De ez csak alkalmanként elfogadható, amikor a színlelés segít, és nem elfed valamit.”

Eszter: „Van az úgy, hogy az embernek elmegy közben a kedve, vagy unja, vagy valami bénázás van, és akkor jön a színlelés, ami viszonylag diplomatikus megoldás, mert az ember mégse bántja meg a partnerét, akit szeret.”

xxx: „Ha egyszerűen nem jön össze, nem vagyok ráhangolva… muszáj színlelni néha. Nem akarom a másikat megbántani, nem akarok lelkizni, de tegyünk már pontot a végére, hogy aztán mehessek aludni vagy akárhova a dolgomra… nem szép dolog, de ez van… közben meg gondolkodom, mit kell még vásárolni, mit kell elintézni holnap…”

Attila – “Biztosan vannak szituációk, amikor az ember belekényszerülhet színlelési játékokba, ami akár lehet hasznos is. Ha mondjuk egy nő fáradt viszont a pasija szeretne szexelni, akkor az eredmény elérése érdekében kicsit rájátszat a dologra. A pasinak már nehezebben megy ez a dolog, nem is tudom, hogyan tudná színlelni.”

A hét szexkérdése: Miért színlelünk?

Anna: „A színlelés alapvetően gáz, egyszer úgyis kiderül. Egy tapasztalt partnert nem lehet hülyére venni. Amikor pedig mégsem színlelünk, hanem tényleg élvezzük a dolgot, zavarba ejtően nagy lesz a különbség a korábbi aktusokhoz képest. A színlelés becsapás: aki színlel, meg sem adja az esélyt a másiknak, hogy javítson, változtasson, fejlessze a szexuális kultúráját. Ha kiderülne, hogy hosszú ideje átejt a partnerem, azonnal dobnám. A színlelés nem oldja meg, csak elfedi a problémákat, meg kell keresni az okát, hogy miért nem működik a dolog magától.”

#1522-es számú hozzászóló: „Mi a fenének kell hazudozni? Én még soha nem hazudtam senkinek orgazmust. Attól még lehet jó a szex, ha nem érünk el a csúcsra. A lényeg, hogy akivel szeretkezem, azt szeressem.”

Világos: „Semmi értelme színlelni, egy hosszú távú kapcsolatban magával szúr ki az ember, egy éjszakás kalandban meg minek?”

Peti: „Szerintem a legtöbbször rossz, ha színlel valamelyik fél, mert így esélyt sem ad a másiknak, hogy változtasson azon, amin esetleg változtatnia kellene. Ezzel együtt úgy gondolom, vannak helyzetek, amikor jobb színlelni, mint megbántani a másikat. De ezek az alkalmak csak esetiek és nagyon indokoltak lehetnek, különben a sok színlelés felőrli a szexuális kapcsolatot.”

Lili – “Alapjában véve elítélem a színlelést minden téren, de el tudok képzelni, olyan helyzetet, mikor indokolt lehet – persze nem rendszeresen. Az is tény, hogy néha jó irányba mozdíthatja el a szituációt, ha pozitívan színlelünk, hiszen ilyenkor mi is jobban elhisszük, hogy jó, és ez átcsaphat valódi örömbe. Nagy általánosságban, viszont tényleg ellenzem a színlelést, mert hatalmas veszélybe és tévhitekbe sodorhat egy kapcsolatot, és bitzos vagyok benne, hogy hosszú távon semmi jó nem sülhet ki belőle… “

 

Jövő heti szexkérdésünk: Szerintetek hány évesen kéne kezdeni a szexet? A válaszodat küldd el nekünk IDE!

A korábbi hetek szexkérdései:

Te bevállalnád a tisztasági papírt?

Kinek a dolga a védekezés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top