Szex

Tényleg jó a szex az exszel?

Állítólag a szex az exszel jobb megoldás, mint magányosan várni, hogy túllépjünk végre a kapcsolaton.

Tényleg jó a szex az exszel?Szex, barátság, szeretői státusz, szexbarátság: számtalan formája létezik annak, hogy két ember szexuálisan egymásba gabalyodjon – és akkor még nem említettük az exszel történő intim kicsapongásokat, ami ezúttal már a kutatók szerint sem olyan rossz választás.

Egy amerikai kutatócsoport 137, nemrég elvált házaspár szakítását vizsgálta, egészen pontosan azt, hogy válás után milyen kapcsolatban állnak egymással a felek – írja a Journal of Social and Clinical Psychology szaklap. A megfigyelések alapján azok, akik nem tudták lezárni még a kapcsolatot, és szexelni rendszeresen összejártak az exükkel, kiegyensúlyozottabbak voltak, mint azok, akik sehogy sem tudtak túllépni az elváláson.

A kutatók szerint a magyarázat egyszerű, a kötődés még mindig megvan, a szex miatt pedig ez olyan, mintha szeretői státuszban lennének, hiszen külön vannak, és csak a szexen osztoznak. Hosszú távon persze ez a formáció semmire nem megoldás, csak átmeneti kiegyensúlyozottságot biztosít. Eddig oké, de a kutatás arra már nem nagyon ad magyarázatot, hogy egy ilyen kapcsolatból hogyan lehet egyszer majd tényleg kilábalni. 

Tényleg jó a szex az exszel?Mit gondolsz, az exszel tényleg jobb a szex? Ha van véleményed a témában, üzend meg nekünk a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon keresztül, anonim, regisztráció nélkül. Kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top