Szex

Szexhét lesz az egyetemen

Némi huzavona után ugyan, de idén ismét megtartják a szex hetét az amerikai Yale Egyetemen – a cél a szexuális egészségvédelem.

Szex hét lesz az egyetemenA szexhét a Yale-en lassan hagyomány, és ebben a formában szinte teljesen egyedülálló, egyszersmind megosztó esemény. Sokan azért kritizálják, mert szerintük nem fest jó képet az egyetemről, és még az egyik alapítója is elismerte, hogy az utóbbi években „mintha kissé szenzációhajhász dologgá vált volna”.

2002-ben két hallgató, Eric Rubenstein és Jacqueline Farber hívta életre, és úgy tűnik, nem hiába. Egy amerikai, az egyetemi campusokon „szexuális egészség” témakörben folytatott vizsgálata a Yale Egyetemet hozta ki a legjobbnak. A jelentés rámutatott arra is, hogy az eredményhez nagyban hozzájárulhatott az említett szexhét, amely során a hallgatók a szexuális egészségre, edukációra, felelősségre hívják fel a figyelmet, és ebben a témában tartanak vitafórumokat, előadásokat.

A rendezvény eredeti célja az volt, hogy a tanulók együtt tárják fel, járják körbe a szexuális egészség különböző témaköreit. A szexhéthez kapcsolódóan kiadott lapjukat azóta 18 egyetemen terjesztik, magát a rendezvényt pedig 2006 óta legalább öt egyetemen vezették (idén állítólag a Harvard is csatlakozik) be, vagyis a jelek szerint a szexhét szinte ragályos lett.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top