Szex

Férjem nem tudja, hogy százezreket költök cipőre

Pénzügyi kiadásainkat gyakran elhallgatjuk párunk elől: lódítunk, ferdítünk, rejtegetünk.
Ezt a pár cipőt nem lehetett kihagyni!
Nyugi már! 50%-os leértékelésen vettem!
Fotó: self.com

Tudjuk jól, a piszkos pénzügyek a szakítások leggyakoribb okai közé tartoznak, s ezen belül is kiemelt helyet kapnak a kiadásokkal kapcsolatos hazugságok. A feleség például nem vallja be párjának, hogy egy újabb tűsarkúra licitált sikeresen, vagy éppen a férj felejti el megemlíteni legújabb szerzeményét, az újgenerációs videojátékot.

A kiadásokkal kapcsolatos füllentés nagyon is létező jelenség, ezt bizonyítja az angol nyelvű Today.com magazin 23 000 válaszadót számláló felmérése is, melyből kiderül: 46 százalék már hazudott a párjának fontos pénzügyi kérdéseket illetően, míg 28 százalék vallott úgy, hogy hazudtak neki.

Párkapcsolati terapeuták szerint a pénzügyi jellegű hazugságok ártanak a párkapcsolat stabilitásának, mert a pénz a biztonságérzet egyik fontos alappillére. Éppen ezért sokan a pénzügyekkel kapcsolatos hazugságot a bizalom megrendülésének tartják. Főleg nők számára fontos az anyagi őszinteség, legalább annyira, mint a hűség. A számok ugyanakkor azt bizonyítják, hogy ez az elvárás picit egyirányú: a nők 32 százaléka vallotta be, hogy van a férj elől eldugott szerzeménye, 26 százalék füllentette már azt, hogy az újonnan vásárolt ruhadarab nem is új, 25 százalék pedig azt hazudta, akciós volt a termék.

De vannak más taktikák is, Eszter tagadás műfajában jeleskedik: „A barátnőm, amint megvette a ruhát, levágja és eltünteti az árcédulát róla. Ha a pasija mégis gyanút fog: Ez új?, akkor rávágja, hogy Ugyan, ezer éve megvan!. A tapasztalat az, hogy annyira soha nem magabiztos a másik fél a dolgában, hogy tovább feszegesse a kérdést, nehogy akkor meg az legyen, hogy Te nem is figyelsz rám eléggé!. Persze egy-két darabot muszáj bevallania, különben ennyi év után már gyanús lenne a dolog.

Nem csak a nők  szórják a pénzt

Kinga költséges pasit halászott ki magának: „Van egy ismerős fiatal pár, akik nem keresnek valami jól. A lány szüleinél laknak, és a srác folyton panaszkodik, hogy nem fizetik meg a munkahelyén, azért nem telik semmire. Közben mindig valami költséges hobbit talál ki magának, nagyjából kétévente valami újat, és ezekre százezreket ver el sutyiban. Amikor a horgászatra kattant rá, akkor botra tapsolt el százezreket a felesége tudta nélkül, aztán jött a testépítés, és rengeteget költött étrend-kiegészítőkre és egészséges ételekre. Neki mindig mindenből a legjobb minőség kellett, persze a lány nem volt képben az árakkal, így nem tűnt fel neki, hová folyik el a pénz.”

A(z) “Te már füllentettél a kiadásaiddal kapcsolatban?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Ritkán, de előfordul

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top