Szex

A cicik és a puncik korszakát éljük

Minden gyermek életében eljön az idő, amikor felfedezi a fütyit meg a puncit – ezt egy szexoktató anyuka sem ússza meg. A Heti gyorsban Mester Dóra mesél.
A cicik és a puncik korszakát éljük

Fiúgyermek anyjaként várható volt, hogy – szexedukátori képesítés ide vagy oda – engem sem fog elkerülni a hús-vér, hétköznapi tapasztalás, amikor is a gyermekemmel konkrét szexes dolgok is szóba kerülnek majd – és erre nem is kellett olyan sokat várni.

Bár még „csak” négyéves múlt, most éli cicis-puncis korszakát; kukucskál, kuncog, minden pucér nős képet újságban, plakáton, akárhol hosszan, elmélyülten tanulmányoz. A Királykisasszony jegyei című magyar népmesében meg kell állítani a videót annál a résznél, amikor a kiskondásnak a királylány nyakig kell, hogy felhúzza a zubbonyát. Talált is a hétvégén a nagyapja könyvespolcán egy kis könyvecskét, aminek a címlapján egy igen tetszetős kisasszony pózolt félmeztelen. Bár én épp az Egri csillagokból tartottam felolvasást, kérte apját, hogy nézegessék meg. A könyvben múlt századi erotikus metszetek, rajzok voltak.

Ki is van zavarban?

Apja és fia tehát ott ültek és erotikus metszeteket lapozgattak, én eközben – az Egri csillagokkal az ölemben – azon gondolkoztam, hogy egy ilyen szituációban mit tennék. Az első reflexem az volt, hogy ebben a könyvben egy csomó olyan kép van, amik őt még nemhogy nem érdeklik, de akár kifejezetten rossz hatással lehetnek, ha kíváncsisága előtt ilyenekkel találkozik. Mégis – látva, hogy érdeklődésére a párom a legnagyobb természetességgel veszi le a könyvet a polcról – arra gondoltam, hogy ha azt mondaná, hogy ez még nem neked való, az csak kíváncsiságot szülne, és azzal vennénk kezdetét az egész titkolózós szexmizériának.

Ehelyett ők valóban elkezdték nézegetni a képeket, és megbeszélték, hogy vannak nénik, akik szeretik puszilgatni a bácsik kukiját, és vannak bácsik, akik hasonlóképpen szeretik ezt tenni a nénik puncijával. Vicces volt szemtanúja lenni a jelenetnek, és figyelni magamban a reakciókat. Úristen, mi lesz, ha holnap ezt akarja majd kipróbálni az óvodában? Sosem jövök abból ki, hogy na, tessék, a liberális szülők terjesztik a pornográfiát a rendes ovis gyerekek között. Szerintem ez a párom fején is átfuthatott, mert már jött is a magyarázat, hogy ezt a felnőttek akkor kezdik el csinálni, amikor már megnőttek, és azt onnan lehet tudni, hogy már szőrös a puncijuk és a kukijuk. Szerencsére a múlt századi képeken ezt még rendesen alá lehetett támasztani a minden kisasszony lába között kedvesen göndörödő fürtöcskékkel.

Felnőttek dolga

Hogy valóban nem akarja-e majd kipróbálni az ovis lányokkal ezt a frissen szerzett tudást, azt nem tudom. Azt viszont láttam, hogy igazából nem nagyon kavarták fel a látottak. Illusztrációk, rajzok voltak – ennek nyilván komoly jelentősége van –, nem egy pornóújságra bukkant, és láthatóan nem akadt fent azon, hogy a testükkel mi mindent tesznek az emberek. Bennem megerősítette, hogy a gyerekeknek valóban attól lesz valamilyen a kuki, punci, hogy mi arról hogyan beszélünk, vagy hogyan hallgatunk. Nagyot kacagtak a kukiorrú bácsi karikatúráján meg a kukirepülőn, de igazából nem érdekelte túlságosan ez az egész. A címlapon levő néni cicije annál inkább. És bár nem tudhatom, hogy mi van a fejében, és hogyan lesz ennek a történetnek folytatása, de az a kép, ahogy apa és fia ezekről a dolgokról ilyen nyíltan és természetesen beszélgetnek, engem mélységes nyugalommal töltött el. Előbb vagy utóbb még fog találkozni ilyen és más (!) erotikus tartalmakkal, és örülök neki, hogy az első beszélgetése az apjával és így történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top