Szex

Szexben átlagon felüliek vagyunk

Újra kiderült, a magyar ember szexuális teljesítménye világszinten sem piskóta.

A nemzetközi Durex Jóléti Kutatás legfrissebb eredményeiből kiderül, világszerte négyből három ember (71%) hetente legalább egyszer él szexuális életet. Az együttlétek heti rendszerességét tekintve Dél-Amerika áll az élen 85%-kal, akit kicsit lemaradva Afrika (72%), Európa (71%), majd Ázsia (70%) követ. Az utolsó előtti helyen Ausztrálázsia szerepel 62%-kal, a sort pedig Észak-Amerika zárja, ahol a válaszadók csupán 56%-ka állítja, hogy hetente szeretkezik párjával.

Orgazmusban elsők vagyunk

A magyarok szexuális aktivitása túlmutat az európai átlagon, ugyanis a hazai válaszadók 78%-a állította, hogy hetente legalább egyszer szeretkezik. Ráadásul jó hír, hogy a magyar szeretők csupán 4%-a vallja, hogy havonta egyszer van együtt párjával.

Előjáték negyed óra

A gyakoriságból következik a kérdés – mennyi időt töltenek az emberek az ágyban? Az előjátékot nézve világszerte átlagosan 16,9 percet fordítanak a párok a bemelegítésre. Ebben a kérdésben ismét Dél-Amerika végzett az első helyen, átlagosan 19,7 perccel, akiket Ausztrálázsia (18,1 perc), Európa (17,4 perc), Afrika (16,8 perc), Észak-Amerika (15,9 perc) és Ázsia (14,6 perc) követ.

Mindemellett az előjátékra legtöbb időt fordító ország Görögország, a görög szeretők ugyanis átlagban 21,2 percet szentelnek a ráhangolódásra. Őket a brazilok, valamint a mexikóiak követik 20,8, illetve 20,5 perccel. A magyar szeretők sem sajnálják az időt a bemelegítésre, hazai viszonylatban átlagosan 16,7 percig tart a ráhangolódás és egymás kényeztetése.

Aktus húsz perc

A párok átlagosan 19,2 percet szánnak az aktusra. Ebben a kérdésben Dél-Amerika ismét kitett magáért, ugyanis ők átlagosan 23,8 percet hagynak a szeretkezésre. Őket Ausztrálázsia (21,3 perc), Ázsia (20 perc), Afrika (19 perc) és Európa (18,8 perc) követi. A sort Észak-Amerika zárja átlagosan 16,1 perccel.

A hongkongi válaszadók bírják legtovább, átlagban 29,4 perccel, ami majdnem duplája a franciák átlagos teljesítményének (14,3 perc). Az élvonalba szeretkezte magát ezen kívül még Brazília (27,2 perc) és Svédország (26,2 perc), míg a britek (14,5 perc) és a japánok (14,6 perc) a franciákkal együtt a lista végén kullognak. A magyar szeretők átlagosan 20,2 percet szentelnek magára az aktusra. Ebből kiindulva a magyar hölgyek nem panaszkodhatnak, ugyanis ezzel az átlagidővel lepipáljuk a mediterrán szeretők teljesítményét.

Attól függetlenül, hogy meddig tart a pásztoróra, nem mindegy, hogy hogyan éljük meg. Az eredmények szerint világszerte az emberek több mint fele (53%) minden vagy majdnem minden alkalommal orgazmust él át partnerével.

A legsűrűbben orgazmust átélő országok közül az első három helyezett Európából került ki. Világviszonylatban mi, magyarok, 75%-os orgazmusrátával az előkelő első helyet foglaljuk el, minket pedig Görögország és Spanyolország követ 71%, illetve 70%-kal. Összehasonlításképpen a rangsor másik végén Kína található, ahol a válaszadók csupán 23%-a elégül ki minden vagy majdnem minden alkalommal, akiket Dél-Korea (25%) és Malajzia (28%) előz meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top