Szex

Feleslegesen tiltják az olimpikonokat a szextől?

Rocky edzője is megmondta, hogy árt a sportteljesítménynek, ha a verseny előtt ágyba bújik valakivel. Tévedett?

Az ókori görögöktől kezdve tartja magát az a nézet, hogy a verseny előtti szex csökkenti a teljesítményt, de kérdés, hogy ezt mire alapozzák, írja a The Conversation című véleményoldalon egy sporttudós. Többek között Rockyval példálózik, akit az egyik filmben kioktat az edzője, hogy vigyázzon, mert a nők legyengítik. A fórumunkon viszont egy röplabdázó azt írja, neki jobban megy a meccs, ha előtte összebújnak a kedvesével.

Feleslegesen tiltják az olimpikonokat a szextől?

Nemcsak a szigorú edzők szokták ma is tiltani a szexet, de maguk a sportolók is böjtölésre fogják magukat a versenyek előtt, például Muhammad Ali például két hónapig koplalt egy-egy küzdelem előtt. „A szex boldoggá tesz, de aki boldog, az nem fut rekordot” – nyilatkozta Marty Liquori amerikai futó. Az ókori görögök egyenesen úgy gondolták, hogy a sperma isteni energiát hordoz.

Az alvás többet ér

Tudományos kutatás viszont nagyon kevés készült a témában, összesen négyet tudtak összeszedni. Ebből az egyik csak biciklistákat vizsgált, és közülük is csak férfiakat, ami érthetetlen, hiszen nők is versenyeznek. Mindenesetre egyik esetben sem mutatták ki, hogy a szex rossz hatással volna a sportteljesítményre.

Inkább azzal lehet gond, ha valaki éjszakába nyúlóan hajtja a nőket, hogy aztán ágyba vihessen valakit. A sportszakértő szerint viszont egy kis lepedőakrobatika semmiképp sem árthat, ha nem tart órákig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top