Szex

Óvszerkupont osztogatnak a fiataloknak

A tiniterhességek megelőzésére sokan, sokféle ötlettel előálltak már: most az óvszerkártya van soron.

Óvszerkupont osztogatnak a fiataloknakA fiatalok egyre korábban kezdik a szexet, tavaly még 14 év volt az átlagéletkor, ma meg már egyre több helyen hallani, hogy van, aki már 13 évesen belekóstol a nemi örömökbe. A tiniterhességek magas száma azonban azt mutatja, hogy a következményekkel nem nagyon vannak tisztában. A sokkoló számokon persze a felnőtt társadalom megpróbál változtatni – most például az óvszerkártyával.

Különleges ötlettel álltak elő a brit Chesterfield Kollégiumban, ahol a 13 év körüli tinik úgynevezett óvszerkuponokat (Condom Card) kapnak, amivel ingyen juthatnak hozzá az óvszerhez, síkosítóhoz és az orális szexhez tervezett latex lapocskákhoz. A kártyáért persze meg kell dolgozniuk, pontosabban részt kell venniük egy szexuális felvilágosító órán. 

A kártyát az erre kijelölt helyeken tudják beváltani, ahol az eladókat külön felkészítik, hogy a szégyellős tinédzserekkel hogyan bánjanak; a negatív óvszervásárlási kedvet ugyanis gyakran a kellemetlenkedő eladók számlájára lehet írni. Sok fiatalt a pénz tart vissza a vásárlástól, de ám az óvszerkártyával ez az akadály is elhárul. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top