Szex

A hét szexkérdése: Kötelességből szexelnél?

Vajon hogyan oldható fel annak a feleségnek a problémája, aki azzal akarja megmenti a házasságát, hogy kötelességből szexel?


A hét szexkérdése: Kötelességből szexelnél?

Ha már nem szeretek a férjemmel szeretkezni, csak kötelességből teszem, akkor egészen biztos, hogy vége a házasságomnak? – kérdezi egy olvasónk a Megsúgom oldalán, és hozzátette, ez az állapot már egy éve tart, párja eligénytelenedett, és nem hajlandó változtatni rajta. Vajon meddig tartható fenn egy ilyen állapot, és főleg mi erre a megoldás?

#116635: Nem. Ha dolgozol, dolgoztok a kapcsolatotokon, és mindketten szeretnétek együtt maradni, akkor túl lehet élni ilyen időszakokat.

#116648-as súgás: Szerintem erre nem lehet megfelelő okot mondani. Egyszerűen elmúlik a vágy, velem is volt ilyen. Nincs különösebb oka, nem csinál rosszul semmit a másik fél, talán az, hogy unni kezded a dolgot, és van, amikor ez véglegessé válik. Én lefeküdtem mással, mert nem bírtam tovább szex nélkül.

#116663-as súgás: Nem tudom, ilyen helyzetben mi más lehetne a jó döntés. Ha a szexuális vágy egyszer elmúlik, sajnos soha többet nem fog visszatérni. Így akarod leélni az életedet? Vagy szeretőt fogsz tartani?

súgó: Nem, nem akarom így leélni.

#116672-es súgás: Súgó! Igazából ez tényleg nem hinném, hogy változni fog. Ha nincs más problémátok és amúgy jól működik a kapcsolat, akkor vagy tartasz titokban egy szeretőt (de tényleg teljes titokban, nem a másik megalázása a cél!), vagy szakítasz. Esetleg ha tényleg csak az igénytelenség az ok, akkor azt te tudod, mivel vehető rá ennek megváltoztatására. Azt amúgy megkérdezhetem, mit jelent az, hogy igénytelen lett?

súgó: Csak ugye a fő baj, hogy nem nagyon érti meg, miért nem akarok lefeküdni vele. Nem akarom megbántani, de nehezemre esik lefeküdni vele.

#116751-es súgás: Gondolod, ő nem közölné simán veled, ha mondjuk meghíznál, és ezért nem akarna veled lefeküdni?! Ugyan dehogynem! Ne legyenek illúzióid! Mondd meg neki, mi a szitu!

súgó: Már mondtam. Tudja pontosan, hogy nincs kedvem. Így kb. csak kéthetente „zaklat”.

#116777-es súgás: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a férjed majd cölibátust fogad, csak mert nem kegyeskedsz lefeküdni vele. Megsúgom: Mindenki kell valakinek. Ha dugni akar majd, lesz rá vevő így is. Tehát így folytasd a kis játékaidat vele szembe, mert akár szembenézel vele, akár nem, félre fog menni, ha így folytatod. Ez van.

súgó: Volt egy időszak, amikor azt mondtam, költözzünk külön. Aztán ígérte, hogy megváltozik. Most próbál tenni ellene több-kevesebb sikerrel. Ettől persze én még nem kívánom a szexet. Alapvetően elvagyunk egymással, csak ez a része rossz a kapcsolatnak, és persze már nem vagyok szerelmes belé. Mire vagy még kíváncsi ahhoz, hogy segíteni tudj?

súgó: 32 éves vagyok és 13 éve élünk együtt.

793: Ha nem tudsz dönteni, akkor kérdezd meg magadtól, melyik a jobb: a biztos kaki, vagy a bizonytalan, de reményteli szebb jövő? Mert esélyt adnál magadnak egy szebb jövőre! Persze nem elhanyagolandó tényező, hogy vannak-e gyerekek. Mert akkor már megint másként kell gondolkodnod (ez nem befolyásolhatja a döntésed, de akkor is figyelembe kell majd venni).

#117222-es súgás: Pár évvel ezelőtt én is úgy gondoltam, hogy a férjem elhanyagolja magát, én nem kívánom őt, majd elleszünk így. Úgysem kell másik nőnek! Tévedtem. A házasságoddal baj van (ahogy a miénkkel is). Én most a megcsalás után úgy látom, hogy ő a legjobb pasi a világon, de kellett ez a trauma, hogy észrevegyem.

MMM: 117222: azért nekem ezzel van némi problémám. A szitu, hogy van egy férj, aki egyre jobban süllyed, van egy nő, aki ezért nem kívánja. Szól, jelzi, hogy így nem frankó, mire a pasi nem változni kezd, hanem keres/talál magának egy olyan nőt, akinek így is jó? És ettől neked még jobban tetszik? Nem csak megalkudtál a helyzettel, mert félsz, hogy egyedül mihez kezdesz? Holott esetleg megadnád magadnak az esélyt arra, hogy jöjjön olyan, akire nem kell rászólni, hogy mosson fogat.

#117314-es súgás: Hogy lehet kötelességből szeretkezni? Egyáltalán, mi az, hogy kötelességednek érzel olyat tenni a testeddel, ami taszít? Hol az önbecsülésed? Én az ilyet nem házastársi kötelességnek hívnám, hanem nemi erőszaknak. Ha nem akarod, senki nem kényszeríthet. Ennyi. Esetleg megadnád magadnak az esélyt arra, hogy jöjjön olyan, akire nem kell rászólni, hogy mosson fogat. 

A hét szexkérdése: Kötelességből szexelnél?

Ha szereted, számít, mennyit keres?
Bezavarhat a testvér egy párkapcsolatba?
„Lebukott a férjem. Mit tegyek?”
„A feleségem vagy a szeretőm válasszam?”
Összeköltözés nélkül is működhet a párkapcsolat?
„Csak a szex miatt kell más nő férje. Belemenjek?”
Szerelmesen az orgazmus is eljön?
Újra összejönni az exszel: jó ötlet?
Mit tehet egy férfi, ha felesége elutasítja a szexet?
Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top