Szex

12 ok, amiért félünk belemenni egy új kapcsolatba

Rengeteg oka van annak, ha egy ember hosszú ideje nem talál társat magának. A leggyakoribb ok nem más, mint a félelem...

Sokan vannak, akik sóvárognak egy kapcsolat után, ám amikor végre megérkezik valaki az életükbe, valamiért menekülőre fogják, képtelenek belemenni egy kapcsolatba. Félnek. Hogy ez miért van így? Azt a How about we? randioldal tagjai 12 lehetséges okkal magyarázzák:

12 ok, amiért félünk belemenni egy új kapcsolatba1. Félnek egy újabb szívtöréstől – Az egyik legkézenfekvőbb magyarázat persze az, hogy az embernek semmi kedve egy újabb szívtörést elszenvedni.

2. Félnek feladni a szinglilétet – Az egyedülálló állapotnak nemcsak árny-, de rengeteg pozitív oldala is van, melyek feladása nehezebb, mint sokan azt hiszik.

3. Félnek a kitárulkozástól – Sokak számára a legnehezebb, hogy teljesen átadják magukat, kitárulkozzanak, megmutassák magukat egy másik ember számára. Rettegnek, hogy a másik a kevésbé előnyös, sminkkel nem fedett énjüket is megismeri. 

4. Félnek, hogy nem működik – Akinek környezetében nincs működő, harmonikus párkapcsolat, az abban sem hisz, hogy vele az élet majd kivételt tesz. 

5. Félnek, hogy nem lesz elég idejük – Az alattomosabb problémák közé tartozik, amikor a szingli a munkára, a bokros teendőkre hivatkozik, fél, hogy nem lesz elég ideje a párkapcsolatra. Ez azonban csak egy gyenge kifogás, a mélyben komolyabb okok húzódnak. 

6. Félnek, hogy nem ő a Nagy Ő – Majdnem mindenki fejében él a kép az igaziról, a tökéletesről, az egyetlen igaz létezőről. 

7. Félnek az együttéléstől – Sokan annyira hozzászoktak ahhoz, hogy egyedül élnek, hogy elképzelni sem tudják, hogy valaki egyszer csak odacuccoljon hozzájuk.

8. Félnek, hogy hosszú távon nem fog működni – Ha mást nem, egyet biztosan mindenki tud a párkapcsolatokról: hogy annak harmonikus működésért bizony meg kell dolgozni, méghozzá minden nap. Sokan ettől félnek, hogy hosszú távon erre nem lesznek képesek. 

9. Félnek, hogy meg kell változniuk – Van, aki leszokik a cigiről, az esti barátnőzésről és ki tudja milyen szabad programokról – egy párkapcsolatban mindenki picit átalakul, s vannak, akik pont ettől tartanak. A változástól. 

10. Félnek, hogy működik – Ritka, de előfordul, hogy valakit azt tart vissza a próbálkozástól, hogy mi van, ha sikerül, ha boldog lesz, ha tényleg jó lesz. 

11. Félnek, hogy különböző az életritmusuk – Vannak a baglyok meg a koránkelők, a légiutas-kísérők meg az irodisták, akiknek életritmusa olyan eltérő, hogy komoly logisztikai érzék kell az időpont-egyeztetéshez, ám akad, aki annyira tart ettől, hogy inkább meg se próbálja. 

12. Félnek elköltözni otthonról – A mai világban sokan bizony még a szüleikkel élnek, és nem tudják elképzelni, hogy elhagyják a biztonságot adó családi fészket. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top