Szex

Izgató afrodiziákumok a sarki közértből

Bár a mítoszokból ismert buja szerelmi serkentőkről ma már tudjuk, hogy varázslatos szexuális erejük nincsen, a fantáziát mégis mind a mai napig megmozgatják.

Aphrodité nemcsak a szerelem istennője volt, de a testi vágyé, a kéjé is; a rómaiak által Vénusznak nevezett istennő csodálatos varázsövében rejlett minden bűbáj, a szerelem, a szerelmi vágy, a szerelmi csevegés, ami elvette a férfiak eszét. A nagy erejű varázsszereket az istennő után afrodiziákumnak nevezték el, a szerektől pedig olyan hatást vártak, mint amilyen hatással az igéző Aphrodité volt rájuk.

Afrodiziákumok csillogás

 

Az emberiség ősidők óta keresi a szerelmet, kéjt és bizsergést ébresztő szereket, eszközöket, amelyektől szárnyra kap a fantázia, beindul a parázna kémia, a közöny, a szemérmesség pedig szertefoszlik. Az ember minden lehetséges módot kipróbált, hogy a nemi potenciára hasson, intim területeiket például csalánnal csapkodták, csodát ígérő növényeket égettek és füstjüket belélegezték – mára azonban ezen szerek izgató hatása mítosszá vált, komolyan nem veszi már senki, az afrodiziákumok fogyasztása mégis nagyon ajánlott, mert jó hatással vannak a szervezetünkre. Mi pedig összegyűjtöttük azokat a legendás hatásúnak tartott fűszereket, amelyekért nem kell egzotikus országba utazni, a közértben is beszerezhetők, és tökéletesen beleillenek a téli hangulatba.

Ánizs – Az összetéveszthetetlen ízű és illatú gyógy- és fűszernövényt ételek és italok ízesítésére használják (az ánizs az ouzo, a raki és a pernod híres fűszernövénye), étvágyjavító, hurutoldó és idegerősítő hatása miatt pedig gyógyhatású készítményeket állítanak elő belőle. Nehéz és zsíros ételek fogyasztásakor is segít, beindítja az epetermelést. A szexuális kéjszert az ánizs magvából készítették, italokba, ételekbe hintették, és serkentő hatást tulajdonítottak neki. 

Chili A fűszernövény friss vagy szárított termése a leghatásosabb afrodiziákumok hírében áll ma is, a chiliben található kapszaicin ugyanis erőteljesen serkenti a vérkeringést, a nemi területek nyálkahártyája is vérrel telítődik, ezáltal érzékenyebb lesz. A chilit ételekbe, italokba kell keverni. 

FahéjAz erős aromájú, édeskés, karakteres illatú növény melegségérzetet ad, illetve méregtelenít, de fájdalom- és gyulladáscsökkentő is egyben. Csodás erejének köszönhetően az ájurvéda orvoslásban a fahéj fájának valamennyi részét – levelét, kérgét, gyökerét – felhasználják. A nyugati orvoslás cukorbetegség elleni szer elkészítésénél alkalmazza a fahéjat. De a lényeg, hogy afrodiziákumként is csodás erőt tulajdonítottak neki, és izgató hatása miatt fahéjból nyert olajjal dörzsölték be az intim területeket. 

Gyömbér – Az ázsiai eredetű növény gyökértörzse édeskés aromájú, égetően erős és fűszeres íze az illóolajoknak, a gyantasavnak és a gingerolnak köszönhető. Elősegíti az emésztést és csillapítja az émelygést, de reuma, izomfájdalmak és megfázás kezelésére is használatos. Afrodiziákumként a gyökértörzsét fogyasztották/fogyasztják, vagy megfőzik, leforrázzák! Izgató hatású.

Kardamom – A sáfrány és a vanília után a harmadik legdrágább fűszerként tartják számon, Ceylonból származik. A növény illata citromos frissességű, íze finoman fűszeres, édeskésen erős. A kardamom görcsoldó, emésztésjavító, a magok rágása pedig felfrissíti a leheletet. Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasztják, élénkítő hatású.

Szegfűszeg – Indonéziából, az úgynevezett Fűszer-szigetekről származik, jellegzetes illatát és ízét az illóolajaknak köszönheti. Íze tüzes, erős és finoman édeskés. A szegfűszeg elősegíti az emésztést, óvja a gyomrot, étvágyat csinál, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, és nem utolsósorban fogfájás és szájbűz esetén is kiváló. Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasztják, hatása ugyancsak élénkítő.

Szerecsendió – A fűszer kellemes illatú, ízre tüzes, fűszeres és enyhén kesernyés, az alternatív gyógyászatban erős fájdalmakra, reumára és izomfájdalmakra alkalmazzák, de a dióban található illóolajak idegnyugtató és hangulatjavító hatásúak is. A homeopátiában is előszeretettel használják. Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasztják. Bódító hatású.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top