Szex

Pasiszótár: “Te olyan feleségnek való típus vagy!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a pasik száját elhagyó, ám a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat. Íme felélesztett sorozatunk, a Pasiszótár következő példamondata!

A pasi:
„Te olyan feleségnek való típus vagy!”

Pasiszótár: „Te olyan feleségnek való típus vagy!”És a megfejtés:
Nagyon sok férfi viselkedik úgy, mintha ő lenne a szaúdi herceg. Csak állnak a táncplacc mellett, a bárpultnál, kezükben órák óta egy átmelegedett vodka-szóda és fölényesen bámulják a középen ugráló feleségjelölteket. Jaj.

Ebben a rövidke mondatban két iszonyatos rész is van: igen, az egyik a „feleségnek való”, a másik meg a „típus”. Kezdjük talán az utóbbival. Már bocsánat, de mi az, hogy „típus”, csak így, a másik szemébe pattintva? Hát nem tudja a szerencsétlen, hogy minden nő (és férfi) egyedi, különleges és megismételhetetlen óhajt lenni, aki ha valami félreértés folytán mégsem kell valakinek, az annak a valakinek Élete Nagy Elszalasztott Lehetősége lesz? Utoljára az osztályfőnökünk skatulyázott be minket így, általános iskolában… nincs is meg a telefonszáma a mobilunkban.

Persze sok faszi tipizálja a nőket. Az ő fejükben van feleségnek való típus, szeretőnek való típus, aztán a haverina (akinek esetleg vannak további szerető típusú barátnői)… Valami fejlődési rendellenesség miatt az ilyen férfiak képtelenek egyetlen nőben megtalálni a szexuálisan vonzó nőstényt, a jó fej barátnőt és leendő feleséget, anyát. (Vagy csak mindig rohadt nagy pechjük van…) Ha ilyen embert fogtál ki, az szívás: vagy elviszed valami kutyaiskolába, ahol felnőtt férfit faragnak belőle az állatidomárok, vagy elfogadod, hogy csak egy szelete leszel az életének (ahh, de szépen is mondtuk, hogy szét fog csalni).

A „feleségnek való” fordulat már nehezebb ügy, végül is egy esetben megbocsátható: akkor, ha ez valami kivételesen béna udvarlás akar lenni (és az van mögötte, hogy „és el is tudnám képzelni, hogy a feleségem leszel, mert minden szempontból nagyon bejössz nekem”). Esetleg konkrét lánykérés, a legőszintébb, legtahóbb fajtából: „Te olyan feleségnek való típus vagy. Kérlek, itt írd alá.”

Nyilván vicc az egész. Nyilván nem lehet nem megérezni ebben a mondatban a férfi őskonzervatív, patriarchális nézeteinek durva ammóniaszagát. „Te olyan feleségnek való típus vagy. El tudlak képzelni, ahogy mosol, főzöl, takarítasz rám, gyereket nevelsz, gürcölsz, robotolsz, és még kedves is vagy velem, ha meg néha megkívánlak, gyorsan rád is ugorhatok, sejj!” Olyan könnyű ellenállásnak tűnsz, szívem, aki szeret, kiszolgál, és nem sok vizet zavar.

Valahogy azt érzem, hogy akik azt mondják, feleségnek való típus vagy, azok nem férjnek való típusok. Rendes leendő férjek nem beszélnek ilyeneket, hanem olvadoznak, szórakoztatnak, aztán váratlanul megkérik a kezedet. Pont mint a mesében.

Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban, de addig is szemezgess a szótár korábbi segélykiáltásai között!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top