Szex

Vágykeltő recept: Házi sajtok fűszervariációkkal

Soma Mamagésa vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Legújabb könyvében pedig olyan recepteket ad az olvasóknak, amikkel ez az öröm fokozható. Ma izgalmas fűszeres sajtok kerülnek az asztalra.

Hozzávalók:
• 2 liter valódi (azaz egyenesen a tehénből kijött, nem bolti) tej
• 2 evőkanál jó minőségű, 6%-os alma- vagy fehérborecet
• 2 evőkanál só

Vágykeltő recept: Házi sajtok fűszervariációkkal

                                                                                                          fotó: Miklóska Zoltán
Elkészítés:
A tejet tegyük föl a tűzre, és amikor forr, rakjuk bele a 2 evőkanál ecetet, valamint 2 evőkanál sót, amire a tej összeugrik. Amíg teljesen be nem csomósodik, lassú tűzön kevergessük, majd öntsük le róla a savót, és a megmaradt túrót rakjuk bele egy tiszta vászonba. Az egészet tekerjük össze, nyomjuk ki belőle a benne maradt lét, savót, és legalább 1 órán át hagyjuk lógatva csöpögni. Ezután tegyünk rá egy súlyt, hogy sajt formájúra nyomódjon össze, és 1-2 órán át hagyjuk így. Máris kész a finom, friss házi sajtunk, amely önmagában is nagyszerű étel, de salátákhoz is ajánlom. A fűszerek variációja végtelen. Még a kicsöpögtetés előtt kell belekeverni őket a levéről leöntött túróállagú masszába. Csináltam már fokhagymás sajtot (2 literhez mehet 3-4 gerezd lereszelt vagy átnyomott
fokhagyma), snidlingest, korianderest, őrölt borsosat, rozmaringosat, bazsalikomost és kaprost. De készíthetjük citromfűvel, lestyánnal, oregánóval, kapribogyóval vagy az általunk kedvelt – és természetesen a sajthoz illő – fűszerrel, esetleg fűszerek keverékével. Kínálhatjuk pékáruval, magában olívabogyóval, paradicsommal, friss zöldségekkel, tányéron, tenyéren, vagy játékosan felszolgálva testünk más felületein. Ahogy a mousse-okról is sokan azt gondolják, hogy bonyolult az elkészítésük, a házisajt-gyártással kapcsolatban is él ez a téveszme. Pedig ez a világ egyik legegyszerűbb receptje, amit azért is szeretek, mert roppant gyors, látványos, finom és valódi étel! Kezdjük a sajt elkészítésével!

A recept Soma Mamagésa Afrodiziákumok című könyvéből való. 

Vágykeltő recept: Habos csilis csokikrémHogy mennyire szexuális a szex, azt talán nem kell magyaráznunk. Soma Mamagésa viszont azt vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Hogy hogyan, arra ebben a művészi fotókkal illusztrált, valóban kivételes kötetben tanítja meg az olvasóit. Sorait olvasva az afrodiziákum kifejezés új jelentést nyer; Soma ugyanis azt mutatja meg: bármely étel lehet vágykeltő, ha tudjuk a módját, hogyan kell elkészíteni. Ha tehát, kedves olvasó, elképzelésed sincs, miképpen kellene afrodiziákummá varázsolnod a paprikás krumplit és a kovászos uborkát, íme, itt a lehetőség, ragadd meg! S közben járd ki a gyönyörkeltés spirituális iskoláját is Somával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top