Szex

Vágykeltő recept: Rákleves kukoricával és szójaszósszal

Soma Mamagésa vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Legújabb könyvében pedig olyan recepteket ad az olvasóknak, amikkel ez az öröm fokozható. Ma a kukoricás, szójaszószos rákleves készül.

A vágy általános karbantartásához: Ebbe a fejezetbe azok a receptek kerültek, amelyeket egyébként is – akár különféle variációkban – rendszeres fogyasztásra javaslok.

Vágykeltő recept: rákleves
fotó: Miklóska Zoltán

Hozzávalók:
• 1,5 liter csirke- vagy erőleves
• 25 dkg mirelit (vagy konzerv-, az előbbi jobb) kukorica
• 15 dkg rák (lehet nagyobb, megtisztított, közepes méretűre vágott, de akár garnéla is)
• só, bors
• 1 kiskanál szójaszósz
• 2 evőkanál kukoricaliszt
• 3 evőkanál víz
• petrezselyemzöld (opcionális)
• koriander (opcionális)
• csili (elhagyható – ezt a csilit talán már oda se kéne írnom, hiszen elárultam, hogy én csípősfüggő vagyok)
• uborka (opcionális)
• jégsaláta (opcionális)

Elkészítés

És ha már rák, leves és kukorica együtt, akkor nézzünk egy másik receptet is. Míg az előző Indiába kalauzolt, ezt inkább a kínai konyha ihlette. Ehhez a leveshez kell készíteni egy alaplét csirkéből vagy csontokból. (Vagy akár a kettőből együtt.) Míg föltesszük forrni, a mirelit kukoricát megfőzzük, majd kevéske alaplével turmixoljuk, és beleöntjük a levesbe. Mehet hozzá a rák, a só, a bors ízlés szerint, 1 kiskanál szójaszósz, majd az egészet lassú tűzön elkezdjük főzni, miközben elkészítjük a sűrítményünket. 2 evőkanál kukoricalisztet szép lassan összekeverünk 3 evőkanál vízzel, majd – mint a habaráshoz vagy a rántáshoz – a meleg levessel összedolgozva belekeverjük az egészet a készülő ételbe, és addig kevergetjük, amíg a leves besűrűsödik. Tehetünk a levesbe – ízlés szerint – petrezselyemzöldet, koriandert vagy csilit, esetleg nagyon vékonyra vágott nyers uborkát, de akár csíkokra vágott jégsalátát is. Mexikóban élt nagyszerűen főző magyar barátnőm mutatta meg, milyen kiváló, amikor a kész meleg levesbe belekerülnek a friss zöldek: vékonyra vágott hagyma, saláta, korianderlevelek. Azóta szinte minden levesembe teszek friss, ropogós zöldfélét.

A recept Soma Mamagésa Afrodiziákumok című könyvéből való.

Vágykeltő recept: Habos csilis csokikrémHogy mennyire szexuális a szex, azt talán nem kell magyaráznunk. Soma Mamagésa viszont azt vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Hogy hogyan, arra ebben a művészi fotókkal illusztrált, valóban kivételes kötetben tanítja meg az olvasóit. Sorait olvasva az afrodiziákum kifejezés új jelentést nyer; Soma ugyanis azt mutatja meg: bármely étel lehet vágykeltő, ha tudjuk a módját, hogyan kell elkészíteni. Ha tehát, kedves olvasó, elképzelésed sincs, miképpen kellene afrodiziákummá varázsolnod a paprikás krumplit és a kovászos uborkát, íme, itt a lehetőség, ragadd meg! S közben járd ki a gyönyörkeltés spirituális iskoláját is Somával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top