nlc.hu
Szex
Valentin-recept: kacsamell karamelles-szőlős káposztával

Valentin-recept: kacsamell karamelles-szőlős káposztával

Aki még keresi a tökéletes Valentin-napi vacsora receptjét, annak itt jön egy tipp...

Kacsamell házi gnocchival és karamelles-szőlős lila káposztával Hozzávalók 4 személyre:

A káposztához:
• 30 dkg lila káposzta
• 5 dkg cukor
• só, frissen őrölt bors
• 1,5 dl vörösbor
• 1 evőkanál balzsamecet
• 1 fürt fehér szőlő
A gnocchihoz:
• 70 dkg héjában főtt, majd áttört krumpli
• 30 dkg (durum)liszt vagy rétesliszt + 2 evőkanál a szóráshoz
• 4 tojássárgája • 1 teáskanál só
A kacsához:
• 4 kisebb kacsamell
• tengeri só, bors

Elkészítés

A káposztához a cukorból közepes lángon karamellt készítünk, közben a káposztát legyaluljuk. A karamellre rádobjuk a káposztát, és pár percig kevergetjük. Kicsit megsózzuk. Felöntjük a borral, a balzsamecettel, és lefedve pároljuk kb. 20-25 percig. A végén – ha szükséges – ízesítjük frissen őrölt borssal és sóval. A szőlőt leszemezzük, a káposztába keverjük.

A gnocchihoz a hideg áttört krumplihoz adjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sót. Összegyúrjuk, majd kis gombócokat tépünk a tésztából, és 1,5-2 cm átmérőjű kígyókat sodrunk belőle. Ha tapad a tészta, lisztezzük. 3 cm-es darabokat vágunk a tésztából, majd forrásban lévő vízbe dobjuk őket. Miután feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzzük. Leszűrjük.

A kacsamellet megmossuk, leszárítjuk, az esetlegesen lelógó darabokat levágjuk. A bőrét vékonyan beirdaljuk, vigyázzunk, nehogy belevágjunk a húsba! Egy serpenyőt közepes lángon melegítünk, a kacsamellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük, és hagyjuk, hogy kiolvadjon belőle a zsír. A sütőt előmelegítjük 70 fokra. Ha nagyon sok a kacsamell alatt a zsír, célszerű egy pohárba kiönteni, és tovább folytatni a folyamatot, amíg ki nem alakul egy pörcös rész a bőrből. Ekkor feljebb vesszük a lángot, és a húsos részt borsozzuk, majd körbepirítjuk, kérgezzük. Ezt követően sütőtálba tesszük, és az előmelegített sütőben pihentetjük 10 percig, ezalatt lecsendesednek benne a nedvek. Ferdén szeleteljük, a tálalásnál megszórjuk tengeri sóval, majd a gnocchival és a lila káposztával tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!

Kacsamell házi gnocchival és karamelles-szőlős lila káposztával

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top