nlc.hu
Szex
Kényeztető receptek Valentin-napra

Kényeztető receptek Valentin-napra

Aki a szerelmesek napján kedveskedni akar párjának, de nincs ötlete, hogy mivel, annak azt javasoljuk, támadjon a gyomron keresztül. Készüljön kedves reggelivel vagy épp vacsorával! Adunk pár tippet!

Tipp a reggelihez: tükörtojás picit másként


Kényeztető receptek Valentin-napraHozzávalók:
• 1 pár virsli

2 db tojás
• olaj, só, bors
• fogpiszkáló

Elkészítés:
Hosszában vágd félbe a virslit, de ne végig, a végén hagyj 2-3 cm-t. Ha ez megvan, formálj a virslikből egy szívet, ahogy a képen azt látod, a végeket pedig rögzítsd fogpiszkálóval. Ha ez megvan, akkor egy serpenyőben forrósíts egy kis olajat, helyezd bele a két szív alakú virslit, pirítsd rövid ideig, majd mehetnek a szív közepébe a tojások. 

Akik édesen szeretik a reggelt: Sacheromlett

 
Kényeztető receptek Valentin-napraHozzávalók:
• 60 g étcsokoládé bevonó
• 40 g vaj
• 50 g liszt
• 200 ml tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 3 cl sárgabarack-pálinka
• 1/2 narancs reszelt héja
• 50 g cukor
• extra vaj a kisütéshez

A töltelékhez:
• fagyi, csokiszósz, lekvár, gyümölcsök…

Elkészítés:
Az étcsokoládét gőzfürdő fölött olvaszd fel! Közben a vaníliás cukrot keverd a tejhez, forrald fel! A vajat dolgozd össze a liszttel, majd kis adagokban keverd hozzá a tejhez! Hagyd egy kicsit kihűlni, majd egyenként keverd hozzá a tojássárgákat! A tojások után jöhet az olvasztott csoki, a pálinka és a narancshéj. 

A tojásfehérjéhez adj egy csipet sót és a cukrot, majd verd fel habbá és óvatosan add hozzá a tejes masszához! Tégy vajat a palacsintasütőbe, forrósítsd fel, majd egy szedőkanál segítségével öntsd a tészta egy részét az edénybe, és egyenletesen oszd el a tésztát! Ha mindkét oldal átsült, óvatosan csúsztasd át egy tányérra! Ha azt szeretnéd, hogy a töltelék is meleg legyen, adagold az omlettre, egy lapát segítségével pedig hajtsd félbe! Extra gyümölcsökkel díszítsd a tányért!

Ínyenceknek: garnélás falatkák

Kényeztető receptek Valentin-napraHozzávalók:
• 300 g kerek szemű (rizottó) rizs
• 300 ml víz
• 300 ml marhahúsleves (lehet leveskockából)
• 100 g durvára őrölt földimogyoró
• 4 evőkanál földimogyoróvaj
• 80 g reszelt parmezán
• 8 db garnélarák
• 4 rúd thai citromfű
• 1 evőkanál szójaszósz
• 1 gerezd fokhagyma
• cukor, só
• növényi olaj
• chili
• koriander

Elkészítés:
Miközben a rizst főzöd, távolítsd el a rákok páncélját! A thai citromfű végeit srégen vágd le, majd egy rúd citromfűre szúrj fel két rákot! A rizshez add hozzá a marhahúslevest, az őrölt mogyorót és mogyoróvajat, fedd le, és kis láng fölött hagyd állni pár percig!

Forrósíts fel egy lábost, az aljára önts egy kis olajat, majd a rákokat pirítsd addig, amíg kellemes narancssárga színük nem lesz! A fokhagymát vágd apróra, add hozzá a szójaszószt, a cukrot és a sót, majd ezzel hintsd meg a rákokat! Kicsit forrald össze! A rizottót vedd le a tűzhelyről, keverd hozzá a parmezánt! A rákot és a rizottót rendezd egymás mellé, majd hintsd meg chiliporral és korianderrel. 

Parmezánkotlett


Kényeztető receptek Valentin-napraHozzávalók 2 személyre:
• 2 szelet disznókaraj (kb. fél kg legyen)

1 teáskanál piros pesztó
• 4 evőkanál liszt
• 1 tojás
• 2 evőkanál tej
• 50 g zsemlemorzsa
• 50 g parmezán
• só, bors, olaj
• 1 kicsi cukkini
• 1 kicsi padlizsán
• 1 paprika
• 1 vöröshagyma
• 1 paradicsom
• 100 g mozzarella
• 1 fokhagyma
• 1 evőkanál olívaolaj
• rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket szeleteld fel, olívaolajjal, sóval, borssal hintsd meg, tedd egy tepsibe! A mozzarellát szintén szeleteld fel, egyenletesen oszd el a zöldségeken, add hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd az egészet fedd le alufóliával, és 30 percre rakd be a sütőbe (180 °C)!

Végy két lapos- és egy mélytányért, utóbbiban a tojást keverd össze a tejjel, adj hozzá sót és borsot. A másik tányéron a reszelt parmezánt keverd össze zsemlemorzsával; a harmadik tányérra a liszt kerüljön. A húst szintén sózd és borsozd, vékonyan kend be pesztóval, majd forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül vastagon a parmezános zsemlemorzsában.

Egy mélyebb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a karajt, egyszer fordítsd meg! Körülbelül 7 percig kell sütnöd, de ne túl nagy lángon. Ha készen vagy a húsokkal, tedd be a zöldségek mellé a sütőbe, és további tíz percig süsd még őket!

Kényeztető receptek Valentin-napra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top