Szex

Pasiszótár: Szimpatikus jelenség vagy!

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a pasik száját elhagyó, ám a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat. Íme felélesztett sorozatunk, a Pasiszótár következő példamondata!

 

Pasiszótár: Hihetetlenül szimpatikus jelenség?


A megfejtendő kérdés: 

„Az én esetem, azt hiszem, már lejátszott, de azért érdekességként megírom. 27 éves vagyok, tavaly júniusban diplomáztam, azóta keresek állást. Színház környékén – hozzátenném, nem színésznőként.
Januárban írtam egy e-mailt egy igazgatónak, többnek is, de ő azonnal válaszolt, és közölte, hogy a levelem hihetetlenül szimpatikus. Majd egyeztettünk egy időpontot, találkoztunk, jött a szokásos végigmérés, sistergő levegő, majd a derekamnál fogva vezetett be az irodájába, ahol kb. 2 perccel később közölte, hogy a levelem lenyűgözte, és egy »hihetetlenül szimpatikus jelenség« vagyok. És jövő héten mindenképpen jelentkezik. Hát azóta is aktívan jelentkezik! Vagyis azóta se kép, se hang, e-mailre nem válaszol, telefonon nem hív vissza, hiába kerestem – szóval ez elúszott. A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a »hihetetlenül szimpatikus jelenség« egy pasinál? Mert én már annyit törtem ezen a fejem, és még mindig nem tudom, és a reakció miértjét sem értem: miért kell hitegetni, ha már az elején is tudja, hogy fel akar venni dolgozni, vagy sem? Van esetleg ötletetek? Üdv: »hihetetlenül szimpatikus (és már eléggé szomorú és munkahiánytól elkeseredett) jelenség«”

És a megfejtés:

Valószínűleg végül olyasvalaki nyerte meg az állást, akit az igazgató úr nem csak a derekánál érintett és nem csak a kezével. Civilizáltabb helyeken a „derékon vezetés”-t még állásinterjún is munkahelyi zaklatásnak tekintik, mind a műfaji besorolást, mind a művelet célját és következményeit illetően.
Magyarország sok tekintetben nőellenes hely, ahol a történetedet sokan csak egy kellemes, kalandos afférnak tekintenék, melyben a Direktor Úr bohém, szabados, szórakozott művész, aki „hát istenem, szereti a hölgyeket”, és akire nem lehet haragudni. Pedig ez a színigazgató valójában egy nőgyűlölő (hiszen a nőket lenéző és tárgynak tekintő), primitív alak, aki állástalanságból származó kiszolgáltatottságodat kihasználta. Szívesen megkérném a feleségét, lányait, ha vannak, ugyan már, véleményezzék kis történetedet, illetve védelmezőinek feltenném a kérdést: elképzelhetőnek tartják-e, hogy ha a színháznak igazgatónője van, az állásra jelentkező férfiakat a direktor asszony pajkos seggre pacsival tessékeli az irodájába? Hogy miért nem lett második forduló a szereposztó díványon? Mert akadt bevállalósabb jelölt, vagy mert az igazgató talált egy jó pszichológust, esetleg rájött, hogy meleg – fogalmam sincs, de nem is érdekes. A lényeg, hogy nem ő lett a főnököd – vagyis a történet, végül is, jól végződött… Sikeres álláskeresést!

Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban, de addig is szemezgess a szótár korábbi segélykiáltásai között!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top