Szex

Elegük van a nőknek a gebe modellekből

Egyre többeknél telik be a pohár, s lesz elegük a testet-lelket kizsákmányoló csont és bőr nőideálokból.

Pluszkilókkal és plakátokkal tüntetett a Victoria’s Secret San Franciscó-i üzlete előtt az About-Face  közhasznú társaság tagjai, akik a világcég által képviselt csontsovány nőideál ellen emeltek hangot. A színes kis csipet csapatot sokan megmosolyogták, de talán pont a hozzájuk hasonló aktivistáknak köszönhetjük majd egyszer, hogy az anorexiás nőideál ideje végleg leáldozik. Mi velük szurkolunk!

Elegük van a nőknek a gebe modellekből

„Önszeretet”, „Fogadom, hogy szeretem a testem!”

– ilyen és ehhez hasonló feliratokkal tüntettek

A különböző korú és testalkatú amerikai nők bikiniben és fehérneműben vonultak utcára, céljuk, hogy médiavisszhangot keltsenek, ezzel segítve azokat a nőket, akik bedőlnek a világmárkák által propagált torz testképeknek. „Ahhoz, hogy egy nő szépnek érezze magát, nem kell Victoria’s Secret modellként kinéznie” – hangoztatják.

De nemcsak ők az egyetlenek, akiknél betelt a pohár, egyre több vásárló emeli fel hangját a kóros soványság ellen, ami úgy tűnik, ha lassan is, de olykor célt talál. Nemrég például Justine LeGault plus size modell került fel a kanadai Elle címlapjára, a szintén formás Kate Upton pedig a divatvilág egyik legfelkapottabb üdvöskéje.

Elegük van a nőknek a gebe modellekből

Justine LeGault

Arra azonban még sokat kell várni, hogy a kifutókon igazi hús-vér, igazán nőies formákkal megáldott nők sorakozzanak fel… addig is be kell érnünk a Karlie Kloss-féle, ijesztően alultáplált – mégis szexisnek kikiáltott – formákkal. 

Elegük van a nőknek a gebe modellekből


Azok a szexi bordák! Wow!

Karlie Kloss modell, a Victoria’s Secret egyik „angyala”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top