Szex

Hátulról udvarolnak a tinik

Bár a popsiszex mind a mai napig kényes téma, egyre többen űzik, a tinédzserek pedig így védekeznek a teherbeesés ellen.

Szó sincs róla, hogy a mai fiatalok találták volna fel annak módját, hogyan járjanak túl a természet eszén, azokban az időkben, amikor a párok még nem válogathattak a fogamzásgátló eszközök széles kínálatából, a nemkívánatos terhesség ellen és az ártatlanság megőrzése érdekében ők is anális szexszel védekeztek. Ahogy telt-múlt az idő, a hosszú évtizedek alatt a popsiszexből tabu lett, a közgondolkodás homoszexuális műfajként tartotta számon – egészen a 90-es évekig, amikor megjelentek az első átfogó, a szexuális szokásokat vizsgáló statisztikák. Ezekből kiderült, az anális szex nem is annyira elfeledett praktika, a párok több mint egyötöde gyakorolta rendszeresen, az új évezred egyik legfrappánsabb közmondásáról már nem is beszélve, miszerint a popsi a huszonegyedik század puncija.

Hátulról udvarolnak a tinik

 
„Ma már normál szexre szinte bárkit megkaphatsz, de a popsijukra nagyon vigyáznak a nők
– mondja Péter (38). – Én még nem találkoztam olyan nővel, aki ne vonakodott volna, de ez egy igazi kihívás, ha sikerül hátulról is bevenni a várat, akkor bátran elmondhatod, hogy igazán a birtokodba került a nő, elvégre mindenét átadta neked.” S talán pont ez az, ami miatt sokak számára az anális szex félelmetes: a testük feletti irányítás elveszítése, illetve annak a legintimebb zónának az átengedése, amelyet gyerekkoruktól fogva titkolózás és szégyen övezett.

Van, aki szereti, van, aki soha meg nem engedné

„Rendszeresen szexelünk így a férjemmel – meséli Anna (36). – Az első párommal már próbálgattuk, de ordítottam a fájdalomtól. Aztán néhány éve a férjem hozta fel, hogy próbáljuk meg újra. Mivel borzasztóan szerettem volna teljesíteni a kívánságát, eleinte kelletlenül, de igent mondtam. Sokáig kényeztetett, aztán mialatt a nyelvével simogatta a csiklómat, először egy, majd két ujját helyezte fel. Egészen lassan, de képes voltam arra, hogy ellazuljak. A behatolás ugyan visszahozta a korábbi emlékeimet, de valódi fájdalmat már nem éreztem. Sőt olyan területeket ért így el, amelyeknek a létezéséről sem tudtam!”

Vagyis nemcsak a megfelelő készenlét, a fokozatos tempó (például először csak az ujjak vagy kis méretű vibrátorok használata, s csak eztán a pénisz), hanem a bizalom is fontos. Az, hogy úgy érezzék, szerepük van a dolgok irányításában, és hogy bármikor megszakíthatják az aktust, ha az fájdalmassá vagy kényelmetlenné válik. Ehhez persze nemcsak a megfelelő társ elengedhetetlen, de a síkosító is. Amíg ugyanis a vagina önmagától nedvesedik, addig anális közösülés esetén sok-sok kenőanyag kell. Hogy ez mennyire így van, arról Kinga (33) tudna mit mesélni: „A volt barátom játszotta el, hogy a beleegyezésem nélkül hatolt belém hátulról. Szexeltünk, én négykézláb voltam előtte, amikor úgy gondolta, hogy bepróbálkozik. Olyan erővel tört belém, hogy azt hittem, szétszakadok. Azt mondta, hogy véletlen volt, de nem hittem el neki, minden figyelmeztetés, óvatosság és pláne síkosító nélkül hatolt be, az aktus után két hétig olyan aranyerem volt, hogy majd megőrültem. Nekem az élmény óta tabu az anális szex, ha volt is bennem nyitottság a műfajra, ezzel az is elszállt.”

Az anális szexben nemcsak a fájdalom, de a szégyen is közrejátszik: „Gyerekkorom óta szégyellős vagyok, ha a vécéhasználatról van szó – mondja Petra (31). – Idegen helyen képtelen vagyok elmenni: előfordul, hogy nyaralás alatt napokig visszatartom. Ezt nem tudom levetkőzni. A mai napig ez a legszégyenlősebb tevékenység számomra. Maszturbáltam már az élettársam előtt, de az anális szexre egyszerűen képtelen vagyok.” Hanna (33) is így volt ezzel, őt a higiénia aggasztotta, de párja segítségével túllépett ezen: „Eleinte kényelmetlen volt, féltem, hogyan fog rám nézni a férjem a szeretkezés végeztével. Aztán egyre inkább a szexre koncentráltam a paráim helyett. Mert legrosszabb esetben is mi történhetne? Ha bármi kényelmetlent érzek belül, legfeljebb azt mondom, hogy álljunk meg, vagy hagyjuk abba. Megtanultam, hogyan legyek ura a saját testemnek, és hogy mi az, amire igazán vágyom, ezért képes vagyok időről időre el is engedni magam!”

Nem popsiszexre lettünk megtervezve

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, ide írj!

A fenti beszámolókból is kiderül, ahány nő, annyi vélemény és tapasztalás, de vajon mi a helyzet az anális szexszel, ha az egész műveletet az anatómia felől közelítjük meg?

– A pornófilmeken „nevelkedett” generáció sajnos azt gondolja, az anális szeretkezés egy evidens formája a szexnek, pedig nem így van – magyarázza Bibók Bea szextanácsadó, aki Kriston intim torna trénerként gyakran szembesül azzal, hogy az anális szexet élő nők székletmegtartási nehézségekkel küszködnek.

– Elég, ha a végbél anatómiáját megnézzük: a végbélzáró izom anatómiai felépítése szerint nem a kívülről való behatolásra, hanem a belülről kifelé történő ürítésre van „megszerkesztve”. A végbélzáró izom egy két részből álló izomgyűrű, aminek a külső része (testfelszínhez közel eső része) harántcsíkolt izomrostokból áll, ami azt jelenti, hogy képesek vagyunk tudatosan nyitni, zárni. Amikor székletürítési ingert érzünk, akkor ezzel az izommal szabályozzuk az ürítést. Ám a felső izomgyűrű nem mozdítható tudatosan, ezeket reflexek nyitják és zárják. Tehát amikor a székletrög belülről kifelé halad, akkor nyomást gyakorol a végbélzáró izom felső részére, az megnyílik, akkor mi székletürítési ingert érzünk, és a külső izommal szabályozzuk az ürítést.

Az anális szex során kintről befelé történik a hatolás. A felső izomgyűrű zárt állapotban van. És hiába becézget minket párunk, hogy „Drágám, annyira szeretlek, engedd el magad bátran, lazulj el, édes egyetlenem”, bármennyire is igyekszünk eleget tenni a kérésnek, a felső izomgyűrűt tudatosan nem tudjuk ellazítani (ezért szükséges különböző módszerekkel tágítani azt). És végül a hímvessző kívülről áttöri a belső izomgyűrűt, ami sajnos az izomgyűrű sérülésével jár. A rendszeres anális behatolás következményeként az felső izomgyűrű nem fog tudni többé összehúzódni, ezért székletmegtartási nehézségekhez vezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top