Szex

“Korai magömlésem miatt romlott el a házasságom!”

Vajon megmenthető egy házasság, ahol a férj korai magömlése miatt közel tíz éve nem működik a szex? Dr. Gerevich József pszichiáter segít a megoldásban.
Dr. Gerevich József pszichiáter blogját itt találod!
Dr. Gerevich József
pszichiáter

Ha kérdésed van, ide írj!

„Tisztelt Doktor Úr!

Egy közepes nagyságú város környékén élő »negyvenes« házaspár vagyunk. Kapcsolatunk elején minden a legnagyobb rendben volt a szexuális életünkkel. A problémák harmadik gyermekünk megszületése után (kb. 10 éve) kezdődtek. Mindkettőnkben erősen munkált a megfelelési vágy. Én meg akartam felelni mint férj és családjáról gondoskodni tudó apa (voltak komoly anyagi problémáink is), a feleségem pedig mint anya és feleség. Talán emiatt váltunk meglehetősen stresszesekké. A szexben egyre gyakoribbá vált, hogy a korai magömléseim következtében a feleségem nem jutott el az orgazmusig – néha még a közelében sem járt. Először azt gondoltuk, hogy magától megoldódik ez a gondunk. Telt az idő, és nem történt semmi változás. Talán még rosszabbra fordult a dolog, mert egyre ritkábban próbálkoztam már a kezdeményezéssel is. Ekkor – mivel éreztük, hogy ez nem jó irányba visz – utánanéztünk néhány szakkönyvben, mitévők legyünk. Megpróbáltuk az ott javasolt technikákat alkalmazni, gyengéd simogatás, türelmes, hosszúra nyújtott előjáték. Ebben vagy nem voltunk eléggé kitartóak, vagy már elkéstünk e technikáknak az alkalmazásával, mert ezek sem vezettek eredményre.

E levelem kiváltó oka mégsem konkrétan ez, inkább az, ami mostanában történik. Arról, hogy nincs szexuális életünk, gyakorlatilag már hónapok óta nem is beszélhetünk. Bennem már olyan mértékű a gátlás, hogy kezdeményezni egyáltalán nem is merek, annak ellenére, hogy a férfiasságom vágyik a szexre. Szervileg szerintem rendben vagyok, mivel a bennem lévő vágy gyakran okoz nálam merevedést. A feleségem sem kezdeményez, azt mondja, túlságosan sokszor becsapódott az orra előtt az a bizonyos ajtó. Hosszú idő óta nem talált örömet a szexben, és most arra panaszkodik, hogy az életöröme is kihunyóban van. Teljesen megváltozott, a hétköznapi örömök sem hozzák lázba. Az érdeklődése szinte teljesen megszűnt irántam. Nem tudom, leírtam-e minden fontos dolgot ahhoz, hogy megoldást tudjon javasolni. Nagyon kérem, segítsen nekünk abban, hogy mit tegyünk, hová, kihez forduljunk!” – Dr. Gerevich József pszichiáter válaszát blogján, Az intimitás útvesztőiben találod! Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top