Kardamomos habos kávé
Hozzávalók 2 személyre:
• 2 adag eszpresszó
• 2 szem kardamommag
• tejhab és őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A kardamommagokat hosszában felhasítjuk, a magokat kiszedjük, majd a lefőzött eszpresszóba keverjük. Tejhabbal, őrölt fahéjjal megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Energia: 45 kcal/adag
Csokoládés-marcipános croissant
Hozzávalók 8 darabhoz:
• 1 rúd friss leveles tészta (27 dkg)
• 5 dkg marcipánmassza
• 5 dkg étcsokoládé
• 1 tojás a kenéshez
• szeletelt mandula a szóráshoz (kb. 3 dkg)
Elkészítés
A leveles tésztát kiterítjük, a lehető legnagyobb kört vágjuk ki belőle, ezt felosztjuk 8 egyforma cikkre. A marcipánból keskeny rudakat sodrunk, a cikkek hosszabb végére fektetjük egy falatnyi étcsokoládéval együtt. A hosszabb oldalról indulva feltekerjük. Az enyhén felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. (Előző nap előkészíthető, aznap csak sütni kell.)
Elkészítési idő: 20 perc + 12 perc sütés
Energia: 229 kcal/adag
A receptek a Nők Lapja Konyha legfrissebb számában jelentek meg!
Bővebben a tartalomból Variációk paradicsomos tésztára Forró levesek a hideg ellen Mesterkurzus: crème brûlée Olcsó zelleres ételek Villámgyors csirkés fogások Süssünk lazacot! 72 kipróbált recept |