Szex

18+: Kövér vagyok, ezért nem jó otthon a szex?

A kövérség sokféle lelki problémát is kiválthat, de valóban hatással lehet a szexuális életre is? Bloggerünk erre keresi a választ.

Szerencsére manapság már kezdenek kimenni a ropik, a csontvázak és a botsáskák is a divatból. Újra hódít az egészséges, természetesen gömbölyded női test. Mégis az elmúlt néhány évtized trendje miatt olyan mélyen gyökereznek a molett emberekben a kétségek, hogy azt hiszem, még jó néhány évtized és egy reneszánsz kort visszahozó kampány kellene ahhoz, hogy belső én-csapdáinkon is túllépjünk.

Sajnálatos módon a pozitív felemelkedés előtt olyan mélyre süllyedtünk ebben, hogy a nem vékony alkatú lányok, nem izmos férfiak nagyjából másodrangú állampolgárnak érezhették magukat, csak mert nem XS-es a méretük. Sőt ha egy-egy kismamán szülés után vagy esetleg egy hormonális betegség után valakin maradt mondjuk tíz kiló, az már komoly lelki sokkot kapott, hogy úristen, hogy fogok így visszatérni önmagamhoz, hogy fognak így elfogadni a szeretteim. A társadalmi skarlát betű aztán természetes úton hozza magával az önbizalomhiányt, az önutálatot, majd hamarosan csatlakozik hozzá a szexuális frusztráltság is.

Hogy miért ragadtattam magam a poszt megírására? Nos, kétségbeesett férfiak keresnek meg levélben, hogy mit tegyenek a feleségükkel, hiszen nagyon szeretik, nagyon kívánják, de mivel a hölgy nem egy átlagos méret, ezért komplexusai kicsúcsosodásaként már a szexuális együttlétet sem élvezi. A saját férjével. Ezért akaszt ki a folyamatos diétázásra való felbujtás, vagy a szerintem még mindig túl vékony modellek az újságokban, plusz a kolléganők, sőt a barátnők lesajnáló pillantásai egy XL-es méret láttán, mert hatalmas  belső törést okozhatnak valakiben. Én is megvívtam a magam harcát, mindkét legjobb barátom a vékony lányokat kedveli, ami a barátságunk szempontjából szerencsés, azonban néha mint vitatéma igencsak felmerült.

Az egyetlen “fegyver” ilyenkor a magabiztosság. Mivel barátok vagyunk és szeretjük egymást, ezért elfogadjuk egymás ízlését, hozzáállását az élethez vagy épp a testalkathoz. Kiálltam magamért, és amióta néhány éve úgy döntöttem, soha többet nem fogyókúrázom, már sokkal öntudatosabban kezelem ezt a témát is, és ők is sokkal elfogadóbbak lettek az iránt, hogy egy molett nő is lehet dögös. A szexi stílust nem kilókban mérik.

A teljes cikket a Sorskerék blogon találod.

18+: Kövér vagyok, ezért nem jó otthon a szex?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top