Szex

Könyvajánló – Og Mandino: Jobban élni

Az író a történetmesélésnek olyan mesteri eszközeit alkalmazza, amelyekkel az érzelmeinkre hat. Könnyebben hisszük el, hogy egyedül nem megy, és nyugodtabban kérünk segítséget, miután végigolvastuk Albrecht és Albert Dürer megható történetét.

Könyvajánló - Og Mandino: Jobban élniOg Mandino kétségkívül kiváló ismerője a történelem korábbi nagyjainak. Arisztotelészen keresztül Samuel Taylor Coleridge-en, és Henry David Thoreau-n keresztül Benjamin Franklinig könnyen megtalálja azoknak a kiváló férfiaknak a gondolatait, amelyekre éppen szükség mutatkozik.

Miután meginvitált a dolgozószobájába, Og Mandino körbevezet életének fontosabb állomásain is. Azért tudott ennyire sikeres és nem utolsósorban hiteles személyiségfejlesztő íróvá válni, mert a saját tapasztalataiból merített ihletet könyvéhez.

Nem fél bevállalni múltját: alkoholproblémáját, csavargó életmódját, de Istennel és a gyermekeivel kapcsolatos érzéseiről is nyíltan ír. Miután megosztja velünk ezeket a bizalmas információkat, úgy tekintünk rá, mint egy barátra, egy személyes mentorra, akinek legfőbb célja, hogy minket is rátereljen a siker útjára. Og Mandino a könyv születésekor már híres író, hiszen korábbi könyve, A világ legnagyobb üzletkötője káprázatos sikereket ért el az egész világon.

Hogyan jut valaki az öngyilkossággal játszó gondolatoktól a Success Unlimited magazin főszerkesztői posztjáig? Néhány olyan egyszerű, de annál fontosabb szokás kitartó alkalmazásával, amelyek akár a te életedben is ugyanolyan változást eredményeznek: az önbecsülés kiemelkedő szerepén át a munkához való nem hétköznapi hozzáálláson keresztül a gondolatok teremtőerejének, a tetteknek és az emberi kapcsolatoknak a fontosságáig számos olyan szabályt építhetsz be az életedbe, amelyek téged is a siker csúcsára repítenek…

A teljes cikket a Lélekmozaikok blogon találod, ahol azt is megtudhatod, hogy igazán neked való-e a könyv.

Könyvajánló - Og Mandino: Jobban élni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top