Szex

Kell a hivatalos papír a szerelemhez?

- Még mindig nem hiszem el! – mondta a lány, és újra azzal a sok évvel ezelőtti fénnyel a szemében nézett a fiúra. Férfire. Most már hites urára. Aki erre elmosolyodott, kedvesen, ahogy csak ő tud, a fülébe súgta. – Én édes feleségem! – még ízlelgette a szót...

Összebújtak a takaró alatt, és kuncogva idézték fel a pillanatok sorozatát, ami idáig juttatta őket. A sok-sok év alatt, mióta ők ketten egy párt alkottak, voltak vidámak, könnyesek, életre szólóak és olyanok is, amit legszívesebben kitörölnének a családi emlékkönyvből. De mégis, a közös emlékeik voltak, tele azzal a szeretettel, tisztelettel és csodálattal, amit egymás iránt éreztek, éreznek és érezni fognak, míg csak világ a világ.

Kell a hivatalos papír a szerelemnek?

– Ugye tényleg “örökkön-örökké”? – kérdezi most a lány félig nevetve, félig komolyan.  A férje is meghatódik a pillanaton, és némi gondolkozás után válaszol.
– Majd mindent megteszünk azért, hogy úgy legyen. Nem hiszem, hogy egyetlen napot is érdemes lenne élnem, ha nem lennél mellettem.
Fura volt a szájából ezeket az érzelmes mondatokat hallani, de úgy tűnik, őt is meghatotta, hogy a sok elmaradt alkalom után végre hivatalosan is házasok lettek. Bármennyire is azt gondolná az ember, hogy nem számít, ha két ember szereti egymást, hogy ez hivatalos-e, vagy sem. De most, az első éjszakát eltöltve mint férj és feleség, értik csak meg, hogy igenis fontos.  Jó érzés, hogy már nemcsak a szívükben tartoznak össze, de hivatalos pecsétjük is van róla…

A teljes cikket a Sorskerék blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top