Szex

Sportolj a jó szexért!

Sokan azt mondják, hogy a nagy versenyek előtt már nem szabad szeretkezni, vagy hogy a sport nincs jó hatással a szexuális életre. Ezeknek jártam utána, hogy mi is a valóság a szex és a sport terén.

Vajon a szex is sport?

Sokat hallott mondat, hogy nekem nem kell elmennem edzeni, én ezt megteszem a hálószobában. Tény, hogy éget kalóriát, de sajnos nem annyit, mint gondolnánk. Persze jobb, mint ha nem csinálnánk semmit, de sportnak semmiképpen nem nevezném. Egyes kutatások szerint kb. 3,5 kalóriát égetünk el percenként, hát ez nem lenne rossz mondjuk egy kétórás aktusnál, de valljuk be, azért ez elég ritka.

Sportolj a jó szexért!

A sport hatása a szexre

A harmonikus szexuális élet hatással van az életünk minden területére, beleértve a sportteljesítményünket is. De vajon ez fordítva is igaz lenne? Nem is akármennyire! A rendszeres edzés javítja a kondíciót, és itt gondolnunk kell a szexuális kondíciónkra is. Ha valaki beépíti az életébe a a testmozgást, azzal nemcsak az egészségének tesz jót, hanem a szexuális aktus időtartamának is. Ugyanis megnövekedhet a szeretkezés ideje, a megemelkedett tesztoszteronszint pedig pozitív hatással van a szexuális vágyunkra.

Tudj meg még többet az Inside of love blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top