Szex

3 intő jel, hogy nem kerek a kapcsolatod

Meglátni, miért hullik szét a kapcsolat, mielőtt még késő lenne? Szerencsére erre azért van lehetőség, ha a párkapcsolatunkat nyitott szemmel szemléljük. Némi igyekezettel a kapcsolat újra a régi vágányra állítható, a kegyetlen végkifejlet elkerülhető. Íme, a fegyelmeztető jelek:

1. intő jel: A pár eltávolodik egymástól

A szakítás egyik leggyakoribb oka, hogy az egyik partner elkezd eltávolodni a másiktól. Mellékesnek tűnik, de kevés dolog van, ami jobban fájna, mint az, hogy akit szeretünk, nem vesz tudomást rólunk – függetlenül attól, hogy érzelmi vagy fizikai távolságtartásról van-e szó.

A gyógymód: Kezdjük el lebontani a falat, ami közénk épült
Csak el kell dönteni, hogy meghallgatjuk partnerünk válaszait, és hogy újra időt és érzelmeket áldozunk a kapcsolatra. Kezdjük el lebontani a falat, ami közénk épült – tégláról téglára haladva. Nézzünk a partnerünk szemébe, miközben szól hozzánk (akkor is, ha nem pont azt mondja, amit az adott pillanatban hallani szeretnénk). Minden napra jusson fizikai kontaktus (még ha nem is áll többől, mint kézen fogni a másikat), és valljunk színt a kapcsolat mellett.

3 intő jel, hogy nem kerek a kapcsolatod

2. intő jel: Tüzet tűzzel

A pároknál, melyek a veszekedések folyamán a “te is úgy, én is úgy” elvet vallják, folyamatosak lesznek a meleg helyzetek. A sértő szavak használata, a szarkazmus, a cinizmus és az erőszak (tárgyak hajítása, ajtók csapkodása és minden, ami fizikai erőszakhoz vezethet) nehezen gyógyuló érzelmi sebeket ejt. Az ilyen párkapcsolat gyógyítása se könnyű.

A gyógymód: Ne tegyünk a tűzre
A következő alkalommal, hogyha olyan düh közeledtét érezzük, amely az imént leírt és később megbánt kitörésekhez vezethet, hagyjunk magunknak időt megnyugodni. Ha ez nem lehetséges, meg kell próbálni a panaszunkat mint kérést előadni. Ahelyett, hogy azt mondanánk: “Hogy felejthetted el a randit?” – mondhatjuk azt, hogy: “Szomorú vagyok, hogy elfelejtetted a randinkat. Mit tegyünk, hogy ez ne forduljon elő többet?” Ha a partnere az, aki hajlamos a dühkitörésekre, egyszerűen nem szabad ugyanabban a stílusban reagálni. Tűzzel nem lehet tüzet oltani. A partnerek közül az egyiknek eltérő taktikához kell folyamodnia.

Mi a harmadik intő jel? Tudd meg a Házasságok és válások blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top