Szex

A 40, az szexi!

Egy kétezer nő részvételével végzett tengerentúli kutatás egyik fontos eredménye, hogy a nők a negyvenes éveikben jobban élvezik a szexet, mint életük bármely más szakaszában. De nézzünk egy-két konkrét adatot, amik igencsak tanulságosak.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a negyvenes nők jobban elfogadják a testüket, kevésbé aggódnak, ha valamelyik idomuk nem teljesen tökéletes, épp ezért magabiztosabbak és felszabadultabbak az ágyban. Nemcsak hogy a testük miatt nem aggódnak, hanem úgy általában véve kevesebbet stresszelnek, ami szintén garancia arra, hogy a hálószobai huncutkodás kötetlenebb keretek között zajlik. A kutatásban részt vevők 80 százaléka arról számolt be, hogy sokkal izgalmasabb a szexuális élete, mint huszonéves korában volt, 60 százalékuk pedig magabiztosabbnak tartja magát, mint korábbi életszakaszaiban.

A megkérdezett nők 68 százaléka teljesen tisztában van azzal, hogy mi okozza számára a legnagyobb örömet az ágyban, 50 százalékuk pedig bátran tesz fel kérdéseket szex témában.

A 40, az szexi!

 Mindössze 7 százaléka számolt be arról, hogy szokott orgazmust színlelni. (Ez az arány a 30 év alatti korosztályban 20 százalék.)

A megkérdezettek 58 százaléka számolt be arról, hogy élete legjobb szeretkezését férjével élte át, és mindössze 5 százalékuk vallotta be, hogy ez az élmény bizony egy házasságon kívüli viszonyhoz kötődik. Egynegyedük arról vallott, hogy volt már házasságon kívüli viszonya….

A 40, az szexi!

Ezek csak számok, statisztikák… Úgyhogy utánajártunk, mi a helyzet itthon az érett nők megítélésében. Kaptak hideget-meleget egyaránt!

Íme néhány vélemény:

“Vannak olyan tipikus szép nők, akik soha nem öregszenek meg. Valami belső szépség árad belőlük akár 50 felett is.”

“Szexistennők!”

“Lelkesedésük és kalandvágyuk olyan, mint a szűzlányoknak, de nem kell annyit kérlelni őket. Ja és mivel tudják, mire számítsanak, a férfiembernek szinte semmi dolga.”

“Már maga az, hogy nő, tudja, hogy nő, és úgy is viselkedik, egy bizonyos kor után élvezi a nőiességét… szinte játszik vele, olyan a kisugárzása, amely megbolondítja a férfit, nem kihívó, mégis a tekintetek rászegeződnek, lehet vele beszélgetni, nem az a fontos – nálad vagy nálam… az ráér… tudja, mit akar. Elegánsan öltözik, ha nem is divatosan, már vigyáz az apró részletekre… szóval lehetne sorolni… a szexről nem is beszélve… odaadó, érzéki…”

 

Tudj meg még többet a kutatásról az Inside of love blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top