Szex

Ez az a 7 póz, amit minden nőnek gyakorolnia kellene

Ha ezt a hét gyakorlatot mindennap elvégzed, újra felélesztheted magadban a női erőidet, sőt meg is gyógyíthatod magad.

Nőiességünk megélése nehéz feladat manapság. Sokkal inkább várják el tőlünk, hogy multifunkcionális robotok legyünk, mintsem hogy ártatlan, gyenge virágszálak. A terminátorszerepben sokszor elvesznek a női energiák, amelyeket jógával és a hozzá tartozó légzéssel remekül fel lehet ébreszteni. Vannak bizonyos jógapózok, pl. a csípőnyitó, mellkasnyitó, vagy az alhasat stimuláló gyakorlatok, amelyek kedvezően hatnak a test hormon- és energetikai rendszerére, azáltal kedvezően befolyásolják a lelki állapotot, sőt még a nőgyógyászati panaszokon is segíthetnek. Arról nem is beszélve, hogy ezek a női bajok sokszor a lélekben gyökereznek, ezzel máris visszakanyarodtunk a nőiesség pozitív és őszinte megéléséhez. A test felől közelítve belső énünk felé könnyebben megfoghatjuk a probléma gyökerét, ebben az alábbi jógapózok segítenek neked.

Csípőnyitás

A kötött csípő blokkolhatja a szexcsakra (nőiességért és szexualitásért felelős hasi energiaközpont) működését, akadályozza az energiaáramlást és a vérkeringést ezen a területen. Ennek egyik kiváltó oka a sok ülés, amely egyáltalán nem kedvez az altestünknek. A görnyedt testtartás folyamatos nyomás alatt tartja az itt található belső, köztük a női szerveket is, amit ők egyáltalán nem szeretnek. Ezt azonban nehéz elkerülni, mivel valamiből élnünk kell, és amiért fizetnek az általában a munka, így sokunknak különösen problémás ez a terület. A megoldás a kezedben van, a csípőt szépen ki lehet lazítani, ezzel egy rakás nyavalyától megszabadulhatsz.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Harcos pózok

Az egyes és a kettes harcos pózok intenzíven nyitják a csípőt, nyújtják, illetve erősítik a comb és a csípő izmait. Ráadásul mindegyik harcos önbizalom-növelő is, ami sosem árt, még ha úgy is érzed, hogy teljesen rendben vagy ezen a téren.

Egyes harcos: Olyan széles terpeszbe állj, amilyen hosszú a lábad! Jobb lábfej előre fordít, jobb térd behajlítva, ügyelve arra, hogy ne menjen a boka elé, és ne csavarodjon, tehát tökéletesen előre nézzen. Csípő, mellkas a behajlított térd irányába fordul. Karjaidat emeld magas tartásba, közben nyisd a mellkast, a szegycsontot és a fejtetőt told felfelé! Figyelj a légzésre, egyenletesen, nyugodtan vedd a levegőt! Végezd el ugyanezt a másik oldalra is!

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Kettes harcos: Kiinduló helyzet ugyanaz, mint az egyes harcosnál, azzal a különbséggel, hogy a mellkas és a csípő balra fordít, a karjaidat pedig oldalsó középtartásba emeled. Tekintet a jobb kéz középső ujján. Bár nagyon hasonlít az előző pozícióhoz, mégis teljesen más, mivel a törzs oldalra néz, így különösen figyelned kell arra, hogy a hajlított térd ne kezdjen el befelé csavarodni. Ez egy erőteljesebb csípőnyitást eredményez.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Fapóz: A fa póz rendkívül hasznos ászana (testhelyzet), mivel a csípőnyitás mellett az egyensúlyra is figyelned kell, ami szintén önbizalom-növelő, segít összehangolni a jobb és bal agyfélteke működését, javítja a koncentrációs készséget is. Erősíti a hát és a láb izmait.  Harmonizálja az alapvető életfunkciókért, biztonságérzetért felelős, gerincoszlop legalján található energiaközpontot (gyökércsakrát), amely szoros kapcsolatban van a korábban már említett, nőiességért felelős szexcsakrával.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Bal lábad lesz a tartó lábad, ezen fogsz egyensúlyozni, jobb talpat a bal combra helyezed úgy, hogy a térdet próbáld minél hátrébb húzni. Ha ez így túl nehéznek bizonyul, a talpat lejjebb csúsztathatod a lábszárra vagy a bokára, de a térdre nem! A tenyereket tarthatod a mellkas előtt összezárva, vagy felemelheted a fej fölé. Vállakat távolítsd a fülektől, szegycsontot emeld felfelé! Az egyensúlyozás kulcsa a légzés és a fókuszpont. Nyugodtan, egyenletesen vedd a levegőt, orron keresztül! Ha kapkodsz a légzéssel, szinte biztos, hogy elesel. A levegővétel szabályozása megnyugtatja az elmét, segít a jelenben maradni. A fókuszpont mozdulatlan legyen, amelyre folyamatosan összpontosítasz. Gondolataid kordában tartása szintén elengedhetetlen, próbálj nem arra gondolni, hogy mi lesz ma vacsorára! Ha elkalandozol, a tested úgyis jelezni fog, mégpedig azzal, hogy elveszíted az egyensúlyod. Amikor úgy érzed, hogy már nagyon jól megy, behunyhatod a szemeket. Természetesen mindkét oldalra végezd el az ászanat!

Legyél te is a rászoruló gyerekek mikulása! 2016.November 26-án Adománynapot szervezünk, és az egész napi bevétel 100%-át, a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Age Of Hope alapítvány téli programjai kapják. Kattints ide a részletekért!
 

Cipészpóz

A cipészpózt semmiképp nem tudtam kihagyni, mivel ez az egyik leghatékonyabb csípőnyitó ászana. Ülj le, egyenes háttal, hajlítsd be a térdeket, fogd meg a lábfejeket, a talpakat érintsd össze, miközben a fejtető a plafon felé tolod. Minél jobban próbálj felfelé törekedni, a térdeket pedig közelíteni a talaj felé, de ne told a kezeddel, csupán a combizmokat használva hozd ki magadból a maximumot. Ne próbáld meg rögtön teljesen letenni a térdeket, bőven ráérsz, és ha kötöttebb a csípőd, időbe telik, mire kilazul. Mikor összezárod a lábaidat, érezni fogod a különbséget, és a fokozott vérkeringést a csípőtájékon.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Alhas

A hason fekvésben végzett gyakorlatok, javítják a vérkeringést az alhasi területen, finom masszázst adnak a belső szerveknek többek között a női szerveknek, méhnek, petefészkeknek. Ezáltal segítik működésüket, oldják a feszültséget, javítják az emésztést, fokozzák a szexuális vágyat. A szexcsakra harmonizálásával felébreszti a női energiákat, segítenek a lelki blokkok oldásában. Normál esetben ezek a pózok nem okozhatnak kellemetlenséget, ezért nagyon figyelj arra, hogy ha nyomást, fájdalmat érzel, azonnal gyere ki a pózból! Ezekben a testhelyzetekben hajlamosak vagyunk visszatartani a levegőt, ezért nagyon figyelj az egyenletes, nyugodt, hosszú ki és belégzésekre.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Kobra

Hason fekvésben tedd a vállad alá a kezeidet, tenyérrel lefelé, könyökök behajlítva, és végig a test mellé szorítva. Kiinduló helyzetben a homlokod tedd a talajra, majd lassan, belégzéssel kezdd el emelni előbb a homlokod, majd az orrod és az állad! Lábaidat zárd össze, farizmokat feszítsd meg! Érezd a homorítást, a gerinc görbületét a két lapocka között! Vállakat próbáld minél jobban hátrahúzni, és távolítani a fülektől! Lélegezz, érezd a masszázst az alhasi területen!

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Sáska

Szintén hason fekvés a kiinduló helyzet. Kezeidet helyezd magad mellé a talajra, lefelé néző tenyerekkel, nyújtott karral. Homlok lefelé fordít, a nyakad lazítsd el! Lassan, belégzés közben kezd el felemelni a lábaidat, amilyen magasra csak tudod! Maradj így, figyeld a légzésed és az alhasad mozgását! Ez a póz erősíti a farizmokat is, így szép kerek lesz a feneked.

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

Íj

Hajlítsd be a térdeidet, és a fogd meg a bokáidat! Belégzéssel emeld ki a mellkasod, a vállaidat húzd hátra, nyújtózz a nyakaddal, a térdeidet pedig told felfelé! Ez egy erőteljes homorítást eredményez, ami megnyitja a mellkast, javítja a tartást, nyújtja a törzs elülső részét, amely a sok görnyedés miatt amúgy is rád fér. A teljes testsúly az alhason van, ezért még intenzívebben masszírozza a már sokszor emlegetett szerveinket. Ha nem éred el a bokádat, semmi gond, csak nyújtózz hátrafelé, minta meg akarnád fogni, és előbb-utóbb menni fog!

Minden nőnek végeznie kellene ezt a 7 pózt

 

 

 

Még több jóga az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top