nlc.hu
Szex

G-pont

„Próbáltunk a párommal a G-ponttal kísérletezni”

Olvasó kérdezi: Van-e G-pont és ha igen, hogyan lehet izgatni?

„A G-pontról szeretnék tanácsot kérni, több internetes felületen azt írják, hogy a nők G-pontja még a csiklónál is nagyobb élvezetet adhat. A Wikipédia pedig azt írja, hogy anatómiailag nem igazolható létező szervként, úgy mint a csikló. Az egyik kérdésem az, hogy létezik-e? És ha igen, tényleg nagyobb élvezetet nyújthat a csiklónál? Próbáltunk a párommal kísérletezgetni, és azt mondta, érzett valamit, leginkább azt, hogy pisilnie kell. Jól is esett neki valamennyire, de elég nehezen megtalálható szerv. Bonyolultnak tűnik az egész. Ha létezik, akkor hol keressem pontosan? És mi a titka? Hogyan kellene jól izgatni, milyen szexpózokban? Köszönöm a választ.

– az olvasói levél Henrik álnevű olvasónktól érkezett, akinek természetesen óvjuk a kilétét, ahogy neked is tesszük, ha írsz nekünk. Az nlc-n szex és párkapcsolat témában megjelenő cikkekben párkapcsolati mediátor, szexológus tanácsadó válaszolja meg a te kérdésed is. Ha úgy érzed, szükséged van információra, segítségre vagy támpontra az intim életedben, várjuk a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre. 

A G-pont létezik és könnyen hozzáférhető helyen van

A női mellek, a nagyajkak, kisajkak és a csikló is jól láthatóak minden nő testén, ezekkel szemben a G-pont a hüvelyben belül helyezkedik el. Nem feltétlenül pontról van szó, hanem inkább egy kisebb foltocska, ami akkor bukkan elő, ha azt a területet jó ideig izgatják. A G-pont nem minden nőnél lehet jelen, de sokaknál igen, sőt ez egy fejleszthető dolog a szexualitásban. A hüvelybe nyúlva a felső részen helyezkedik el, azaz a köldök felőli oldalon, a szeméremdomb felé nyúlva, nem pedig hátrafelé. Körülbelül 3-5 centiméterre a bejárattól található, ami annyit jelent, hogy a középső ujjal mérve nagyjából a fele-háromnegyede lehet a távolság. A G-pont maga 1-1,5 cm körülbelül, ez pedig nagyjából a felső ujjbegynek felel meg. Az, hogy célirányosan csak ezt a csodapontot hajkurásszuk a szexben, elveheti a szexuális együttlétek értelmét: azt az örömöt és játékosságot, ami a jó szex lényege.

Így azok, akik csak a női orgazmusért szeretnék megtalálni, inkább próbáljanak meg erre úgy tekinteni, mint egy újdonságra, amit kíváncsiságból ki lehet próbálni.

A célorientált hozzáállás görcsösséghez, feszültséghez és kudarchoz vezethet a szexben. Inkább játékosan érdemes megközelíteni, akár önfelfedező tevékenységként próbálgatja valaki, akár partnerrel. Orális szexhez izgalmas kiegészítés lehet, amihez mindenképpen szükséges a bemelegítés is. Ehhez segítség lehet az, ha tudjuk, mi történik pontosan szex közben. Az együttlétek általában egy úgynevezett orgazmusgörbén jól ábrázolhatók.

Van-e G-pont és ha igen, hogyan lehet izgatni?

Fotó: Getty Images

Ez az orgazmus (vagy izgalmi) görbe több szakaszból áll, onnantól kezdve, hogy elkezdünk valakivel csókolózni és elkezdjük egymást levetkőztetni, egészen odáig tart, hogy szex után elernyedve fekszünk egymás mellett. Ezek a szakaszok a következők: a vágy szakaszával indul, azaz egy tekintettel, mozdulattal, csókkal például. Ez felfelé kezd ívelni, majd mind a férfiak, mind a nők (legalábbis jó esetben a nők is) eljutnak a következő szakaszhoz, a szexuális izgalom szakaszához. Ez a fázis az, amikor a női test felkészül a behatolásra, elindul a lubrikáció (nedvesedés), a mellbimbók kicsit megmerevednek, az arc kissé kipirultabbá válik. A férfiaknál merevedés tapasztalható, ami látványosabb a női test izgalmánál.

A harmadik szakasza a szexnek az úgynevezett plató szakasz, ekkor a nők és a férfiak testének izgalmi szintje megmarad egy szinten, néha kicsit lejjebb esik, aztán feljebb csúszik, attól függően, éppen milyen módon izgatják egymást. Ebben a szakaszban már megtörténik a behatolás is, akár kézzel, akár vibrátorral, akár a pénisszel, és ez a fázis egy jó ideig eltart. Ez akár 30 percet vagy többet is jelenthet. A plató szakaszt végül az orgazmus zárja, mind a férfiaknál, mind a nőknél (jó esetben a nőknél is), majd az elernyedés állapota következik. Az orgazmus előtt van egy különleges kisebb szakasz, amire érdemes kitérni. Ez az úgynevezett elkerülhetetlenségi szakasz, ami csak másodpercnyi időt jelent, azonban ez az a pont a szexben, amikor orgazmus előtt biztosan érzik a nők és férfiak is, hogy az orgazmus be fog következni.

Mindezt azért jó megismerni, mert a G-pontos izgatáshoz igen fontos az, hogy mikor kezdjük el. Akkor szabad ezzel kísérletezgetni, amikor a szexuális együttlétben elértük a plátó fázist, azaz van lubrikáció (nedvesedés), valamilyen módon izgatjuk egymást, aztán rátérünk a G-pontra. Ezt orális szexszel, mellbimbók simogatásával párosítva érdemes próbálgatni. A hüvelybe egy ujjal nyúljunk, lehetőleg a középső ujjal lenne célszerű próbálkozni, lassú, hívogató mozdulatokkal, amik igen kicsi mozgást jelentenek. A hüvelyben egyébként sincs akkora terület, hogy nagyobb mozdulatokkal próbálkozzon bárki, inkább körkörös, finom mozdulatok legyenek. Maga a G-pont erre a mozgásra reagálva jelenhet meg, a bőr felülete ezen a kisebb területen érdesebb, duzzadtabb, bordázottabb lesz a többihez képest. Minél nagyobb az izgalom szintje, annál jobban reagál a G-pont a merev, határozottabb nyomáshoz.

Az így érzett orgazmus testesebb, intenzívebb lehet a klitorális orgazmusnál, és ahogy olvasónk is írta, előfordulhat, hogy az izgatásnak a vizelési inger vethet véget. Ez teljesen természetes reakciója a női testnek. Mindenki teste egyedi, van, akinek közel van a bejárathoz ez a bizonyos G-pontja, van, akinek távolabb. Azt, hogy ez egyfajta muszáj-dolog legyen a szexben, senkinek nem ajánljuk, de ha az élvezetet szeretnék színesíteni, ez arra tökéletes.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top