Szex

Félelmetesen szép

A meghívás szeptember 1-jétől a mozikban.
Thomas Doherty in Screen Gems THE INVITATION

Thomas Doherty in Screen Gems THE INVITATION

Senkit ne tévesszenek meg a hegyes fogak és természetellenesen hosszú körmök. A vámpírfilm tulajdonképpen romantikus műfaj. Vágyról szól meg szerelemről, a vámpír többnyire tragikus hős, aki nem úgy él, ahogy szeretne, másképpen viszont nem sikerül neki. És néha persze elcsábítja, elrabolja, pincébe zárja, halálra rémíti, megkínozza vagy feldarabolja az ismerőseit. Mindenkinek vannak hibái.

Thomas Doherty and Nathalie Emmanuel in Screen Gems in THE INVITATION

Thomas Doherty and Nathalie Emmanuel in Screen Gems in THE INVITATION

A meghívás című új film alkotói jól ismerik a formulákat, és szerencsére nem szeretik a közhelyeket. Fogták a régi műfajt, és kifordították – a 21. század világához alkalmazták. Az ő filmjük főhőse fiatal, önálló, erős nő, akit akkor sem kell félteni, amikor bőven van félnivalója. A New Yorkban élő Evie megtudja, hogy a világ másik felén élnek rokonai: így hát egy hirtelen szeszélynek engedve igent mond, amikor a rokonság egy esküvőre invitálja a kastélyába, odautazik, és nagyon jól érzi magát. A kastély ura nem holtsápadt, kopasz aggastyán, és nem egy pókhálós koporsóban tölti a nappalait, hanem rokonszenves, jóképű férfi. A családi ünnepségre összegyűlt rokonok is kedvesek és barátságosak… de a kastély azért tényleg elég furcsa hely. A messziről jött vendég kezdi furcsán érezni magát.

Nathalie Emmanuel in Screen Gems THE INVITATION

Nathalie Emmanuel in Screen Gems THE INVITATION

Ami ezután jön, azt már nem illene elmesélni: túl sok a váratlan, a misztikus és a hátborzongató benne, a szereplők pincékben bolyongva, koporsóba zárva és egy jégveremben is felbukkannak.

Nathalie Emmanuel in Screen Gems THE INVITATION

Nathalie Emmanuel in Screen Gems THE INVITATION

De annyit azért elárulhatunk, hogy a film nagyszerűen keveri a borzongást és a romantikát. Alkotóinak sikerült az a nagy mutatvány, hogy a világ, amit teremtenek, úgy legyen félelmetes, hogy közben azért nagyon sok néző vágyjon oda. A gyönyörű kastélybelsők, parkok, titkok, meglepetések, elegáns arisztokraták és sok száz éves családi átkok világába. Oda, ahol a fantázia és a valóság találkozik, és hagyják érvényesülni egymást.

Az igazi érzelmek és igazi félelmek az életben valószínűleg kizárják egymást: milyen jó, hogy a moziban összeférnek! Elég hozzá egy meghívás egy esküvőre, ahol már rég összegyűlt a násznép, a vőlegény is készen áll, és csak megfelelő menyasszonyt kell szerezni gyorsan…

A meghívás szeptember 1-jétől látható a hazai mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top