Szex

Csalfahímek: ha hűtlen az após, a fia is félrelép?

Ha tudni akarod, mennyire hűséges típus a pasid, hasznos, ha utánanézel az após magánéletének. Az alma ugyanis általában nem esik messze a fájától. Azért ne ijedj meg: kivételek mindig vannak.

Azok a pasik, akiknek az apjuk hűtlen, maguk is hajlamosabbak a csalfaságra egy új felmérés szerint. Eddig azt a verziót ismertük, hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát. De a prágai Károly Egyetem kutatói most bebizonyították, hogy ez a pasikra még inkább igaz lehet.

Csalfahímek: ha  hűtlen az após, a fia is félrelép?A tanulmányt készítő cseh tudósok azt állítják, hogy mindkét nem képviselői között vannak hűségesek és hűtlenek, de a férfiak hajlamosabbak megcsalni a párjukat, ha az apjuk gyerekkorukban hűtlen volt. A nőknél ugyanakkor sokkal kevésbé alakul ki ilyen hajlam egy hűtlen anya lányaként.

A kutatás szerint a fiúk számára az apjuk jelenti az első számú példaképet, az ő viselkedése az etalon számukra, tőle sajátítják el az alapvető értékeket, és hogy mi az, amit nem szabad, illetve mi az, amit meg lehet úszni. A közel száz pár bevonásával készült felmérés során egyenként kérdezték ki a párok tagjait a kapcsolataikról, szexuális attitűdjeikről, családi hátterükről és véleményükről a hűtlenséggel kapcsolatban.

A szakemberek a genetikával magyarázzák azt, hogy a fiúkra nagyobb hatással van a szülői hűtlenség, mint a lányokra. A jóképű férfiaknak általában jóképű fiaik születnek, akiknek több lehetőségük van arra, hogy más nőknek csapják a szelet, míg a vonzó nők vonzó lányai nem feltétlenül lesznek hűtlenek, elsősorban inkább egyre jobb partikra hajtanak.

A férfiak és a nők mást keresnek egy kapcsolatban, így másra használják fel a vonzalmukat is: a pasik szexuális változatosságot akarnak, a nők viszont a lehető legjobb pasit, aki gyermekeiknek is a legjobb apja lehet. A kutatók szerint a pasik hajlamát a hűtlenségre az sem befolyásolja, hogy a házasságukban, illetve a komoly kapcsolatukban mennyire boldogok. Vagyis a pasik nem feltétlenül azért akarnak több szexet, mert elegük van a feleségükből. Ezzel szemben a nők inkább akkor lépnek félre, ha nem elégedettek a kapcsolatukkal és új partnerre vágynak.

Mi azért nem adnánk sokat a kutatás megállapításaira, inkább a konkrét személy tettei alapján ítélnénk meg a dolgot, hiába derülne ki, hogy az apósunk csalja az anyósunkat. És ti mit gondoltok? Azonnal ajtót mutatnátok a csalfahím fiának?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top