Szex

Kezelési útmutató hűtlen pasihoz

Az árulást megbocsátani kemény dió, pedig csupán az első lépés. A neheze utána jön: dolgozni a sérült kapcsolaton, és elérni, hogy az elkóborolt férfi igazán hazataláljon. Ha te is hasonló cipőben jársz, megmutatjuk, mi a teendőd.

Idegen bugyi az autó hátsó ülésén, számlák soha nem látott virágcsokorról, szexi SMS egy ismeretlen számról, netán szimpla rajtakapás… Tulajdonképpen mindegy, hogy bukik le a pasi, a nő idegrohamát követő első gondolata valószínűleg valami ilyesmi: “Hogy tehette ezt velem? Kijátszott, becsapott, elárult, pedig nem ezt érdemeltem.” Valóban nem, és szó sincs arról, hogy a védelmünkbe kívánjuk venni a hűtlen férfinépet. Azonban el kell fogadni, hogy ha a pasi nem megrögzött szoknyavadász, akkor bizony a félrelépésének olyan oka van, amely a kapcsolat előéletében keresendő. Röviden szólva: valami hiányzott. Vagy minden hiányzott. Az ember néha messzire sodródik társától, a kapcsolat pedig kíméletlenül kiüresedik, anélkül, hogy észrevennénk. Ilyenkor jön aztán az újdonság lehengerlő erejével az a másik nő (mert másik nő mindig akad!), és azt mondja, azt teszi, amitől az amúgy jóravaló férfiember újra elemében érzi magát. Hát lehet ezzel versenyezni? Természetesen igen, azonban nem egyszerű. A megbocsátás csupán az első lépés, utána jön a neheze. Meg kell mutatni a pasinak, miért éri meg maradni a kapcsolatban, és ellenállni a kísértésnek. Ha a te párod is elkóricált, netán csak tartasz tőle, hogy előbb-utóbb megbotlik, van néhány tippünk számodra.

1. Rendezd magadban a dolgot!

Ha már úgy döntöttél, megbocsátasz a párodnak, ne csak szavakkal tedd! Számolj le az áldozatszereppel, ne hibáztasd, ne táplálj felesleges haragot iránta! Bármilyen nehéz, álld meg a másik nő változatos becsmérlését is, ettől sem leszel előrébb. Ne feledd, könnyen elérhető, gátlástalan nőkből sosem lesz hiány, így hát utálhatod őket kitartóan, azonban ez nem vezet sehova. Eredményesebb, ha inkább megpróbálod elérni, hogy a párod önként és dalolva akarjon veled maradni. Ehhez azonban az első lépés, hogy tedd túl magad a botlásán, és szavazz neki újra bizalmat. Senki nem áltat azzal, hogy könnyű lesz, de szálkával a szívedben nincs értelme folytatni, mert az első összezördülésnél kibukik a dolog.

Kezelési útmutató hűtlen pasihoz

 

A férfi félrelépésének leggyakoribb okai:

• Unalom, megszokás a kapcsolatban.

• Elhanyagoltság érzete, figyelem hiánya, általában munka, gyerekek miatt.

• Érzelmi támasz, biztatás, támogatás, megfelelő kommunikáció hiánya.

• A nő házsártos, kedvetlen, egyfolytában ellenőrizni, birtokolni akarja a párját.

• Szex hiánya vagy unalmassá válása.

• Kalandvágy.

• Kapuzárási pánik.

• A nő már nem olyan érdekes/vonzó, mint a kapcsolat elején.

• Földrajzi távolság, általában munka miatt.

2. Tárd fel az okokat!

“Nem értem, miért tette. Minden rendben működött.” Naivan hangzik, nemde? Számolj le az önáltatással és a struccpolitikával! Fontos, hogy megértsd, mi volt az oka párod hűtlenségének. Kíméld meg magad attól, hogy férfilogikával próbálj gondolkodni, válaszd inkább az őszinte kommunikációt – most és a későbbiekben is. Tedd fel a kérdést házkerülő emberednek: “Mi hiányzott?” Kérd meg, mondja el őszintén, mi vezetett a félrelépéséhez, és mit adott neki a dolog! Valószínűleg nem lesz kellemes, amit hallasz, de azért csak fülelj és jegyzetelj kitartóan! Ez itt nem a vita helye, nem az a lényeg, hogy ki volt a hibás, hanem hogy megértsétek a problémát, és kiküszöböljétek. Csapatmunkával, mert másképp nem megy. Mondjátok el egymásnak az elvárásaitokat, igényeiteket, beszéljétek meg, hogy ezután mit kellene másképp csinálni.


3. Ne válj házisárkánnyá!

Sok nő megpróbálja elverni a port frissen megtért párján, mondván, a bűnért büntetés jár. Könnyen lehet azonban, hogy a megszorítások meg a tiltások nyílegyenesen a másik nő karjaiba lökik a pasit. Íme egy lista arról, mit ne tegyél:

• Ne parancsolgass! Általános igazság, hogy finom javaslattal, rafinált rávezetéssel könnyebb a férfiaknál célt érni, anélkül, hogy büszkeségük sérülne. Igen, ez kétségkívül művészet, de jó hír, hogy tanulható.

• Na anyáskodj felette! Nem nyerő, ha melletted taknyos kölyöknek érzi magát, mialatt alkalmi partnere mellett nagyon is férfi volt. Ugye érzed a különbséget?

• Na tartsd lakat alatt! Ez egyenes út a bukáshoz.

• Ne féltékenykedj! Persze az ember lánya önkéntelenül is óvatosabb, ha egyszer már megjárta, de felesleges ennek hangot is adni.

• Ne kritizáld, ne ítélkezz felette! Gondolj arra, hogy a másik nő sem tenné. Inkább dicsérd, azt szereti, sőt szüksége van rá.

• Ne zsörtölődj, na panaszkodj vég nélkül! Igazságos, vagy sem, az otthon békés hangulatáért a nő felel, és ha ő ellenséges, nem csoda, ha a férfi kellemesebb társaság után néz.


4. Ápold a lelkét!

Jogos a felháborodás, hogy ezek után még az ő lelke szorul ápolásra? De hiába, férfiból van. Számos pasi úgy érzi, párja a kapcsolat előrehaladtával természetesnek veszi, és “megfeledkezik” róla. Hogy a karrier, a gyerek, az anyós, a befizetetlen számla, a mosogatás mind-mind előbbre való nála. Soha ne hanyagold el a párod! Jól sejted, ha naponta egyszer megeteted, az még nem valódi törődés. Állandó figyelemre, biztatásra, támogatásra, bátorításra, dicséretre van szüksége. Arra, hogy odaadóan meghallgassák, hogy elismerjék, tiszteljék és megbecsüljék. Ha ezt tőled nem kapja meg, akad más jelentkező. Hogy minduntalan megérdemli-e? Korántsem. De szüksége van rá, hogy érezze, igazán fontos.

Kezelési útmutató hűtlen pasihoz

 

5. Csald minél gyakrabban az ágyadba!

Könnyen okot adhat a félrelépésre, ha a kapcsolatban unalmas, kevés, esetleg egyáltalán nincs jelen a szex. Ha a pasi nem kapja meg, amit akar a saját háza táján, ösztönösen máshol keresgél. Azonban a bensőséges, érzelmeken alapuló, kiváló szexet nem helyettesítheti semmilyen futó kaland, tehát ezen kellene dolgozni. Igyekezzetek minél gyakrabban, változatosabban összebújni! Ne legyen kifogás, a szex soha ne kerüljön a fontossági lista végére! Próbáljatok minél többet újítani, de a régi jó dolgokról se feledkezzetek meg. Ha egykor jó volt kicsit vadabban, miért ne lehetne most is? A magad részéről legyél kezdeményező, ötletes és spontán. Ne félj párod tudtára adni, te hogyan szeretnéd! Tudod, néha mindent a szájukba kell rágni, de megéri, mert az elégedett nő őket is boldoggá teszi, erősítve öntudatukat.

6. Dolgozz a kapcsolaton!

Mert bizony állandó karbantartásra szorul. Kell a változatosság, az izgalom, a kettesben eltöltött idő, kellenek a közös programok, néha esetleg egy-egy kiruccanás. Na meg az apró érintések, ölelések, csókolózás, és nemcsak szex közben, hanem bármikor, ha alkalom adódik. Mutasd ki bátran az érzelmeidet, még akkor is, ha ő nem teszi! Talán, ha látja tőled, ő is kedvet kap hozzá. Lepd meg ok nélkül, hívd fel csak úgy, írj csintalan SMS-t, csald el valahová, hagyj szexi üzenetet a zsebében, főzd a kedvenc ételét! Minden napra jusson valami, amire lefekvés előtt emlékezhet.

7. Törődj magaddal!

A nő soha nem válhat unalmassá párja szemében, különben elveszett. Legyen saját életed, saját érdeklődési köröd, hobbid, amelyben örömödet leled! Képezd magad, iratkozz be egy tanfolyamra, vagy sportolj, az különösen jót tesz az önbizalmadnak. Sok nő hiszi, hogy párját zavarja az idő előrehaladtával együtt járó természetes öregedés, holott ez nem igaz, viszont az állandó slamposság meg a jelentős elhízás valószínűleg annál inkább. Nyilvánvaló, hogy nem lehetsz tíz, netán húsz évvel fiatalabb, ugyanakkor negyven-, ötven- vagy akár hatvanévesen is lehetsz vonzó! Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy jó karban tartsd magad. Emlékszel, mennyit foglalkoztál a külsőddel, amikor szeretted volna megfogni magadnak ezt a pasit? Vedd úgy, hogy most szorosabb a mezőny és nagyobb a tét! Hozd ki magadból a legtöbbet, és érezd jól magad a bőrödben! Ha elégedett vagy önmagaddal, az átsugárzik a párkapcsolatodba is.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top