Szex

5 szexjelenet szex nélkül

A sejtetés, a titokzatosság és az érzékiség gyakran sokkal szexibb, mint a meztelen testek látványa. A filmek legszexibb jeleneteiben a szereplők ruhában maradnak, bizonyítva, hogy az agy a legfontosabb erogén zóna.

 

Ismerkedés a pingpongasztalnál

Film: Match Point
Szinte természetes, hogy ha Jonathan Rhys Meyerst és Scarlett Johanssont egy szobában hagyjuk, akkor ott aztán izzani fog köztük a levegő. Scarlett persze erre rá is játszik, amikor a “Ki lesz a következő áldozatom?” mondattal nyit a pingpongasztalnál a szobába belépő Jonathan Rhys Meyersnek. Aztán következik egy kis érzéki lecke arról, hogyan kell tartani a pingpongütőt a megfelelő ütéshez, és itt már meg is történik köztük az első testi kontaktus, miközben mélyen egymás szemébe néznek. A flört szóban folytatódik egy cigaretta meggyújtása után, és ezek ketten szinte felfalják egymást a szemükkel. A csúcspontban Jonathan megjegyzi, hogy “Mondták már neked, mennyire érzékiek az ajkaid?” Amikor már majd felrobban a képernyő a köztük sistergő erotikától, belép a szobába Matthew Goode, aki Scarlett személyében bemutatja Jonathannak a menyasszonyát…

 

Összezárva egy csomagtartóban

Film: Mint a kámfor
A filmre szokás Jennifer Lopez egyetlen jó mozijaként is hivatkozni, és ebben nem kis szerepe van ennek a jelenetnek, ahol a latin díva egy rendőrnőt alakít, akit a szökött fegyenc George Clooney betuszkol egy kocsi csomagtartójába. Ő is beszáll mellé, hogy az utastérben ne keltsenek feltűnést. A szűk tér, a vöröses árnyalatú félhomály és a két test egymáshoz feszülése eleve ad egy kis pikantériát a jelenetnek, ráadásul Clooney úgy tud Lopez fenekéhez érni, hogy mindez egy cseppet sem tűnik tolakodónak. Az intim hangulat akkor csúcsosodik ki, amikor a férfi elkezdi arról kérdezni a nőt, hogy mi lett volna, ha nem ilyen körülmények között, hanem mondjuk egy bárban találkoznak odakint…

 

Szex szavakkal egy kávézóban

Film: Volt egy tánc
Margot (Michelle Williams) boldog házasságban él, de aztán megismerkedik a jóképű szomszédjával, Daniellel (Luke Kirby). Ők ketten iszonyatosan egymásra kattannak, és bár tudják, hogy nem lenne szabad, egyre sűrűbben találkozgatnak. Mivel Margot nem akarja megcsalni a férjét, ők ketten csak gondolatban lehetnek egymáséi, ami egy kávéházi jelenetben csúcsosodik ki, amiben a nő arra kéri Danielt, mesélje el, mit is tenne vele. A férfi lassacskán, minden szót alaposan megrágva szeretkezik Margot-val, pusztán a szavak segítségével. Zavarba ejtően intim jelenet, és a hatást Sarah Polley, a rendező úgy érte el, hogy ez volt az egyetlen olyan szcéna a filmben, amit nem gyakorolt be előre a színészeivel, hogy a pillanat minél őszintébbnek és spontánabbnak tűnjön.

 

Agyagozás

Film: Ghost
Oké, tudjuk, hogy annyi paródia után nehéz komolyan venni a jelenetet, amelyben Patrick Swayze és Demi Moore meghitten agyagoznak, miközben a háttérben szól az Unchained Melody, pedig ez a jelenet igazából mai szemmel nézve is remekül működik. A hálóból fáradtan kisétáló Patrick látja, hogy Demi éjjel nem tud aludni, ezért egy agyagvázán dolgozik, ő pedig odaül mögéje, szorosan átkarolja és megpróbál segíteni neki. “Érezd, ahogy az agyag átjárja az ujjaidat” – mondja neki Demi, a kezeik összjátékából pedig érzéki simogatás lesz. Ami ezután következik, az csak egy szokásos hollywoodi szexjelenet, de témánk szempontjából mindez már nem is érdekes. Simán abba lehetett volna hagyni az agyagozás utáni csóknál, abban is benne volt minden.

 

Az első csók egy vámpírral

Film: Alkonyat
Csókjelenetből annyi van, hogy akár a komplett cikket megtölthetnénk ilyenekkel, de olyan csókjelenetet nem sokat láthattunk, ami szinte felér egy komplett szeretkezéssel. Márpedig a Twilight első részében így alakult, miután 75 percen keresztül Edward (Robert Pattinson) és Bella (Kristen Stewart) csak bámulták egymást az ajkaikat harapdálva. A kb. félperces jelenetben Bella olyan hangokat hallat, amiket szex közben szokás, Edwardon pedig látszik, hogy annyira próbálja visszafogni a vágyait, amennyire csak lehetséges, de nehéz ellenállnia a vámpírlét kísértésének és Bella bájainak egyszerre. Ebben a fél percben annyi szenvedély van, amit a negyedik részbeli szeretkezésnél (igen, ennyit kellett rá várni…) sem sikerült megismételni, és részben ennek a jelenetnek köszönheti RPattz a férfi szexszimbólum státuszát.

Íme, a legröhejesebb mondatok szex közben
Szexfilmek, amik hatottak ránk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top