Szex

“Mást simogat, de engem néz” – szex több szereplővel

A szex sokak szerint két ember magánügye. Vannak, akik szerint többeké is lehet. Három nő mesél arról, milyen érzés másokkal osztozni. Vajon megéri?

“A barátom bátorított, de az is előfordult, hogy féltékeny lett”
Krizsa (26)

A páromtól hallottam először a swingerezésről. Bevallotta, hogy egyszer elment nélkülem körülnézni, hogy lássa belülről a helyet. Állítólag akkor nem csinált semmit, szerintem inkább csak azért, mert nem tetszett neki a felhozatal. Természetesen nem örültem, de értékeltem, hogy elmondta, ő pedig azt díjazta, hogy nyíltan fogadtam a dolgot, nem kiabáltam, nyugodt voltam. Azért ment egyedül, mert azt hitte, én nem mennék vele. Örültem, hogy megosztja velem a vágyait, én pedig elég tapasztalatlan voltam a szexben (a páromig csak néhány emberrel volt szexuális kapcsolatom), ezért úgy döntöttem, hogy nézzük meg együtt. Azt gondoltam, még mindig jobb, ha velem fedez fel új dolgokat, mint ha nélkülem tenné. És talán engem is hajtott a kíváncsiság.

 Nagyjából két éve voltunk swingerklubban először. Olyan a hely, mint egy diszkó és night club keveréke, csak van svédasztal, medence, szauna, zuhanyzó és pici ablakkal ellátott szobák. A korosztály teljesen vegyes, de inkább a középkorúakból van több, akiknek már kirepültek a gyerekeik a családi fészekből, és olyanokból, akik elváltak és a második párjukkal élnek. Ezekre a helyekre inkább a jómódúak járnak, hisz azért egy este nem olcsó, és érdekes, hogy tanultabb emberek a látogatók. Az első alkalom jó élmény volt nagyon. Kedves, korunkbeli párokkal voltunk egy szobában, pici csere volt csak a dologban: egy kis kölcsönös átsimogatás a másik párhoz. A barátom bátorított, volt, hogy ő tette oda a kezemet a másik fél péniszére…. Később hiába volt más nővel, közben mégis rám nézett, ahogy én is őrá.
A klubokban vannak privát szobák, de egymás előtt is zajlanak dolgok. Minket is néztek többször, mi is lestünk már meg másokat. Izgat, ha nézhetek mást, viszont a kínos közelség zavar.

A swingerségben a kulturált távolságot szeretem. A legjobban egyébként azt tetszett, hogy a fő szabály egyértelmű: a nem valóban NEM-et jelent, ezt pedig mindenki tudja és be is tartja.
A klubon kívül is találkozgattunk párokkal. Csak “tárgynak” tekintem őket ilyenkor: olyanok ott akkor nekem a férfiak, mint egy vibrátor testtel. Erről a párom is hasonlóan nyilatkozott. Ők akkor azért vannak velünk, hogy besegítsenek az aktusba, nem pedig azért, hogy kizárjuk a saját párunkat. Sőt az egész alatt inkább a saját párunkkal vagyunk… csak egy kis színesítés ez.

Egy időben besokalltam, kicsit szüneteltetni akartam ezt a témát, a párom viszont nem. Ez akkor gond volt, de aztán ezt is sikerült megbeszélnünk, szóval ez is talán a kapcsolatunk fejlődését segítette elő. Nyíltabbak lettünk, és nem csak ebben a témában. Jót tett a nőiességemnek, hogy más férfiak is vonzónak találnak. És ha a másik fél valamit jobban csinál, mint a saját párom, akkor ez a páromat arra ösztönzi, hogy pozitív irányba változtasson. Szerintem sok pár kapcsolatát mentené meg, ha nyíltak és őszinték lennének, mert még a fájó őszinteség is jobb a hazugságnál.


“Engem teljesen megváltoztatott”

Kati (56)

1986 óta élek Észak-Amerikában, decemberben lesz két éve, hogy megtaláltuk a klubot, ahova járunk. Én életemben nem hallottam a swingerezésről, csak a férjem. Ő 58 éves létére olyan az ágyban, mint egy húszéves. Az az igazság, hogy mivel a férjem állati jóképű, én állandóan féltékenyedtem. Volt is rá okom. Aztán decemberben lesz két éve, hogy valahogy leültünk, dumáltunk és elkezdett vallani. Azt hittem, összeesek. Ezek után kezdődött a swingerezés – hogy ne titokban menjenek a félrelépések.

A klubba, ahova járunk, jelentkezni kellett, aztán felhívtak telefonon. Mindkettőnkkel beszélni akartak, mert a tulajok szerint sokszor botrány van abból, hogy az egyik fél nem tudja elviselni, amit a párja csinál. Amerikában egyébként ez eléggé elterjedt dolog. Én magas, vékony, vörös hajú csaj vagyok, a férjem szerint én viszem a pálmát. Nevetni fogtok, de én, aki veszettül féltékeny voltam, most imádom Petit nézni más nővel, és örülök, amikor hallom a nőt, ahogy élvezi a férjemet. Hihetetlen, mi? A klubban mi egymással sosem csináljuk. Minek? Baromi drága a belépő, és én azért nem fizetek, ami itthon is megvan.

Néha otthoni párcserét is csinálunk, van olyan netes oldal, ahol lehet ismerkedni ehhez. Van egy óriási, ötszobás, gyönyörű házunk, ide hívunk időnként másokat. Ha bejön, akkor van műsor, ha nem, akkor nincs. Általában azért szeretünk előtte “pofavizitet” tartani.

Az, hogy swingerezni járunk, engem valahogy teljesen megváltoztatott. Előtte azt hittem, én vagyok a férjem életében a minden. Egy frászt: ha tetszik egy nő neki, akkor megy és megkapja. Igaz, azt mondja, az csak szex, itthon meg a szerelem. Szerintem érdemes kipróbálni. Minden olyan öreg házasnak ajánlom, akik jól megvannak egymással és szeretik egymást, mert így nem kell félni, hogy te jó ég, a másik talál valakit és elhagy. A swingerezésnél ilyen nincs.

“Nem jártam swingerklubban, amióta a kisbabám megszületett, de visszavágyunk a párommal”
Anita (29)

Igazából a partnerem “lökött bele” a dologba. Tizennégy éves voltam, amikor megismerkedtünk, tőle kaptam az első szexuális élményt az életemben. Amikor egyszer azt mondtam, kíváncsi vagyok, milyen lenne mással, jó apropó volt számára, hogy elkezdje felkutatni a lehetőségeket.

Eleinte párcserékben vettünk részt. Baráti körből választottunk partnereket, de olyan is előfordult, hogy egy tóparton szólított le minket egy pár, akikkel néhány hónap barátkozás után rendszeresen voltunk együtt. Aztán hat-hét évvel ezelőtt klubokba kezdtünk járni. Eleinte nagyon gátlásos voltam, de úgy gondoltam, elmegyek, kipróbálom, lehet, hogy egy jó buli, és ha nem tetszik, akár el is jöhetek. Első alkalommal nem terveztem, hogy a partneremen kívül mással is legyek, de végül másképp alakult az este a felfokozott hangulat miatt. Három klubot próbáltunk ki. Az egyik nagy csalódás volt, csak egyszer jártunk ott, tipikus kupinak tűnt. Koszos volt, mindenki orrba-szájba volt együtt mindenkivel, a mellékhelyiségek úgy néztek ki, mint a vonatokon. Végül egy külkerületben találtuk meg azt a helyet, ami nagyon kulturált, diszkrét, 80 százalékban törzsközönség látogatja, családias és baráti a hangulat. Mindenhol félhomály van, minden az erotikáról szól, de ugyanúgy van bárpult, étkező, fotelok, mint egy hagyományos szórakozóhelyen. Kötelező átöltözni: a látogatók fehérneműben vagy extra szexi ruhában vannak. A szex terén viszont semmi nem kötelező, ha valaki tolakodó vagy nem ért a szóból, azt akár ki is zárhatják a klubból. Az ágyban is mindenki védekezik, a fekvőfelületek mellett kosárkákban áll az óvszer.

Az első időszakban abszolút bennem volt a félsz és a féltékenység, aggódtam, hogy lecserél a párom, de megnyugtatott, hogy neki mindenben én vagyok a legjobb. Nyilván vannak az embernél szebb, csinosabb lányok, de a közösen töltött tizenöt év és az egyéves kisbabánk bizonyítja, hogy a kapcsolatunk tényleg jól működik. Egészen addig rendszeres látogatók maradtunk, amíg hat hónapos terhes lettem. Nem voltunk együtt másokkal, csak nézelődtünk.

Azóta is gyakran beszélünk róla, milyen jó lesz megint menni, de még túl kicsi a baba, még nem hagynám őt egyedül. Ha a fiam nagyobb lesz és kérdezi, hova járunk, azt fogom mondani, hogy kikapcsolódni, amikor pedig már ő is él szexuális életet, valószínűleg el fogom mondani neki, milyen hely ez. Ha ő is szeretné majd kipróbálni, akkor tanácsokkal fogom ellátni, például hogy mindenképpen védekezzen, és azt fogom kívánni, hogy érezze jól magát.

Tánciskola helyett

A swingerezés egymás előtt, esetleg egymással csoportosan végzett szexuális aktus, mely az ötvenes években alakult ki. A hatvanas évekre már swingerközösség és a témával foglalkozó ismeretterjesztő szervezet is létrejött, mára a klubok egyre elterjedtebbek, főként Észak-Amerikában. Közös ismertetőjegyük, hogy alternatív szórakozóhelyként működnek, ahol a tánc és zene mellett több privát, az aktus lebonyolítására alkalmas helyiség is található. A swingerklubokban a szexuális együttlét nem kötelező, a látogatók nagy része párban érkezik, de gyakran látogatják egyedül is, főképp férfiak. Párok számára a belépő körülbelül 10 000 forint, szóló férfiak számára ennél általában drágább, egyedülálló nőknek pedig kedvezményesebb. A klublátogatás a legtöbb helyen előzetes bejelentkezés alapján történik, az árak többnyire tartalmazzák az öltöző, a jakuzzi és a szobák használatát, gyakran az étel- és italfogyasztást is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top