Szex

Szerelmi mágia régen és ma

A szerelmesek régen és manapság is szerették/szeretik magukhoz láncolni kedvesüket. Eszközök között nem nagyon válogattak anno és mostanság se. Pedig óvatosnak kellene lenniük, ugyanis vannak olyan mágiák, pl. a szerelmi kötések, amelyek kimondottan veszélyesek.

Ismerünk jó pár dolgot, amit tilos, ha a lány férjhez akar menni: nem szabad naplemente után szemetet kivinnie, az asztal sarkára ülnie, merőkanálból vagy a lábosból ennie, férfiaknak tüzet adnia is tilos. Állítólag az is jelentősen csökkenti az esélyeit, ha hagyja magát körbesöpörni. Mindenki hallott már arról, hogy tükröt törni szerencsétlenséget jelent. Ha azonban hajadon töri el, ahány darabra esik, annyi év múlva megy férjhez.

A népi hagyományok bővelkednek szerelmi praktikákban. A népdalok és a mondókák is tele vannak “jó tanácsokkal”:

Szerelmi mágia régen és ma“Este este de szerelmes kedd este
de szerelmes lánynál voltam az este
lehullott a rozmaring gyenge levele
a babám karján aludtam el az este

Kiskertembe rozmaringot ültettem
minden este könnyeimmel öntöztem
elhervadt a rozmaring gyenge levele
elmúlott a mi szerelmünk örökre”

Másik:
“Szivárvány havasán felnőtt rozmaring szál.
Nem szereti helyét, el akar bujdosni.
Ki kell onnan venni, új földbe kell rakni.
Babám ablak’ alá kéne palántálni”

És még egy:
“Hej rozmaring, rozmaring
Leszakadt rólam az ing.
Van már nékem kedvesem,
Ki megvarrja az ingem.”

A rozmaring több kultúrában és több formában megjelent

A magyar hagyományokban a rozmaring-szimbolika különösen ünnepekkor dominált. A lányok ruhájára, a menyasszony koszorújába egy rozmaringszálat tűztek. A vőfély boros edényét rozmaringgal díszítették vagy rozmaringmotívummal díszített cserépkancsót helyeztek elé. Esküvőkön a násznagy kalapján mindig ott díszelgett egy szál rozmaring.

A lovagkorban szerelmi bájitalt készítettek belőle. A vágyott hölgy szívének megszerzése érdekében kinyílt virágú rozmaringgal érintették meg őt, bízva abban, hogy így szerelembe esik.
Shakespeare Hamletjében Ophelia így énekel: “Itt egy rozmaringszál az emlékezetre, kérlek édes rózsám, hogy jussak eszedbe.”

A svábok lakta falvakban még többször jelenik meg a rozmaringmotívum. A jegyespár rozmaringággal a kezében járt vasárnaponként a templomba, így hozták az emberek tudtára, hogy jegyben járnak. Az esküvő alkalmával a vendégek a menyasszony rokonaitól színes selyemszalagokkal díszített ágacskákat kaptak, melyet a templomba menetelkor mindenki a kezében tartott.

Vidéken a leányok használtak babarózsaszirom- vagy szerelemgyökér- (zeller) főzetet. Szatmárban a leány az inge alján átszűrt tejjel készített pogácsát. Göcsejben két galamb szívét sütötték meg, ezt megszárították, porrá törték, a kiszemelt legény gatyamadzagjának darabját elégették, és a galambszív lisztjéhez keverték. Becefán a leány mezítelenül az asztalra ült, és két sarkával maga felé törölte a port az asztalról, s ezt mondta: “Akkor váljunk el egymástól, mikor ez a kaparék visszamegy az asztal négy szögére.”

Szerelmi mágia régen és ma

 
A legények is használtak varázslást

Sárospatakon a legények a lány hajszálát kötötték a bal lábuk nagyujjára, azzal szaladgáltak. Temesközben az alvó leány hajfonatából kellett egy darabot a kocsi kerékagyába tenni. Göcsejben ennek a módszernek a feloldását is ismerték, ugyanis ha a leánynak tudomására jutott a tincscsenés, elég volt, ha ő is lopott egy tincset a férfi hajából, elégette azt, és megszűnt a varázslat.

A szerelmesek és szerelemre áhítozók manapság sem fukarkodnak a szerelmi praktikákban. A boszorkányok és boszorkánynők egy nagyobb összegért szívesen vállalkoznak ún. szerelmi kötésre. Ebben nem a mágikus praktika a veszélyes, hanem az, hogy kivel/kikkel “dolgoznak” együtt. Ha angyalokkal működnének együtt, akkor nem ártanának, hiszen ilyenkor nem tehetnének semmit a másik fél akarata ellenére. De ez ritkább, mint a fehér holló, így jobb, ha elkerüljük.

Viszont ki lehet deríteni, hogy mit érez a kiszemelt: Növő holdnál meg kell gyújtani 2 piros gyertyát. Az egyikbe a saját nevet kell karcolni, a másikba a kedves nevét. Egymás mellé kell állítani a 2 gyertyát, meggyújtani, és leégetni. A gyertya lángja megmutatja, hogy ki mit érez a másik iránt. Amelyik gyertya nagyobb lánggal ég, annak a tulajdonosa jobban szereti a másikat. A gyertya csonkjából kiolvasható a kapcsolat jövője. Ha kereszt alakzat jön ki, a kapcsolatból nem lesz semmi. A szívforma szerelmet jelent. Virágra emlékeztető alakzat jelentése, hogy házasság, együttélés lehet a kapcsolatból.

Szerelmi mágia régen és maA szerelmi bájital ereje

Vannak ún. bájitalok is, ezek afrodiziákumként, vágyfokozóként működnek, alapjuk többnyire a magas kakaótartalmú csokoládé: például chilis forró csoki, vagy szegfűszeggel, fahéjjal szórt tejszínhabos kakaó. A másik alapanyag a mangó, ami az indiai mitológiában a szerelem és az odaadás szimbóluma. A hagyomány szerint Siva isten egy mangófa alatt jegyezte el szerelmét. A gyümölcs mágikus erejét úgy lehet kihasználni, ha mangólassit készítünk. Az apróra vágott mangót turmixgépbe kell önteni, majd joghurtot és tejet hozzáadva cukorral vagy mézzel édesítve össze kell turmixolni, és kész a bájital.

Az illóolajok hatása is bizonyított

Hálószobában érdemes a következő keveréket párologtatni: rózsafa 2 csepp, levendula 3 csepp, narancshéj 2 csepp és ánizs, vagy szegfűszeg, vagy pacsuli, vagy ilang-ilang 2-3 csepp.
A masszázsolajok is szerelmes hangulatot képesek teremteni. Itt a bázisolaj lehet olíva- vagy napraforgóolaj, vagy illatmentes babaolaj. 100 ml bázisolajhoz használjunk 20-30 csepp illóolajat a következőkből: pacsuli, rózsafa, szegfűszeg, vagy ilang-ilang. Nem érdemes keverni az illóolajokat, mert a túl erős illat már nem vágykeltő, hanem kellemetlen.

Ne feledjük a szó teremtő erejét!

Minden kimondott szónak hatalmas hatása van. Természetesen csak szeretettel, pozitívan és szelíden fogalmazhatunk. Ezeket a szerelemvarázsló mondókákat írhatjuk a saját helyzetünkre. De itt van két példa. Az egyik arra az esetre, ha már van párunk:
“Kapcsolatunk egyre harmonikusabb és szeretetteljesebb. Elfogadjuk és toleráljuk egymást. Tudom, hogy szerelmünk ismét feltámadhat, ha úgy akarjuk. Kölcsönösen támogatjuk egymást. Bármiben és bármikor számíthatunk egymásra. Minden korábbi sérelmet megbocsátunk, és most el is engedünk. Ezzel a feszültség gyorsan oldódik, és meg is szűnik. Kapcsolatunkban minden rendben van.”

Aki keresi a párját, ezt mondogassa:
“Belép az életembe a szerelem. A távolság csökken közöttünk térben és időben. Megtalálom a páromat, aki elfogad, szeret, felvállal és kényeztet. Őt én elfogadom, szeretem, felvállalom, és kényeztetem. Teljes az összhang közöttünk, mert összeillünk minden szempontból.”

Ezeket a mondókákat naponta legalább kétszer kell hangosan kimondani. Le is írhatjuk, és a nap folyamán, ahányszor időnk van, elolvashatjuk. Minél többször tesszük ezt, annál előbb kezd el hatni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top