A szextanácsadó válaszol

18+: Más nőkre önkielégít a párom!

A pornó sok nő számára okoz komoly problémát: hogyan kaphat helyet a 18 karikás műfaj egy párkapcsolaton belül?

Kedves Bea!

Nem tudom, mi lenne a helyes. A párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. De csak hetente egyszer tudunk találkozni. Az együttléteink száma és minősége is nagyon jó, amikor együtt töltjük az időt, ebben mindketten egyetértünk. Tudom, hogy szeret engem, bármit megtenne értem, közösen tervezzük a jövőt, gyerekek és házasság is sokszor szóba jött már. Viszont nem olyan régen véletlenül találtam a számítógépén olyan képeket, amelyek létező, és általam is ismert nőket ábrázolnak, valamint persze számos más tipikus, meztelen nőkről készült képe van, amik nem is zavarnak. Pornófilmet is rendszeresen néz, és ez engem nem zavar, mert én is megnézem az ilyen jellegű filmeket egyedül és vele is. De ezzel a dologgal, hogy ismerős lányok, nők képeit is valószínűleg nézegeti és talán maszturbál is rájuk, az nekem egy kicsit sok. Természetesen tudom, hogy szokott maszturbálni, és ez természetes dolog. Aggódnom kellene amiatt, hogy esetleg ezt más nők képeire teszi? Félek megemlíteni neki a dolgot. Nem szeretném, hogy úgy érezze, korlátozom valamiben, meg akarok tiltani valamit. Azonban úgy érzem, lehet velem lehet a baj, már nem kíván annyira, mint régen. Ez nagyon elszomorít. Nem tudom, mit tegyek. Köszönöm válaszát!

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, ide írj!

Kedves Kérdező!

Azt gondolom, nagyon jól állsz a párod dolgaihoz. Kevés nő tudja tolerálni azt, hogy párja pornót néz rendszeresen és maszturbál is. Pedig azt gondolom, ez, különösen egy ereje teljében lévő férfinál, ha ráadásul távkapcsolatban él, akkor megbocsátható. Te ehhez nagyon jól viszonyulsz. Gondolkoztam, hogy vajon az ismerős hölgyek képei azok ruhás képek-e vagy meztelen képek? Gondolom, párod leginkább normál fotókhoz tud hozzájutni az internetes társasági oldalakról. Nyilván, kérdés az benned, hogy vajon miért menti le ezeket? Bárhogy is van, nem gondolnám, hogy azért teszi mindezt, mert téged nem szeret, vagy ki akar játszani, vagy be akar csapni. Inkább azt gondolom, valami miatt érdekes ez számára. Én egy adandó nyugodt, békés pillanatban szóba hoznám a dolgot, beszélgetnék róla, megkérdezném, miért mentette le ezeket a képeket. Kíváncsi lennék a válaszára. Ha a hangulat és a beszélgetés úgy alakul, akkor lehetséges, hogy a félelmeimet is elmondanám, nem vádlóan, hanem csakis a saját érzéseimről, kétségeimről beszélve.

Vajon miért érzed, hogy nem szeret annyira a párod? Én azt tapasztalom tanácsadóként, hogy azok, akik megélik azt, hogy a párjaik kicsit függetlenebbé válnak a kapcsolat elejéhez képest, vagy nem ölelik őt annyiszor nyilvánosan, esetleg külön programra is vágyik párjuk, ezek a nők, férfiak azt hiszik, az érzelmek csökkentek. Pedig nem, csak a kapcsolat átlépett a második szakaszba, amikor már nem a szimbiózis a jellemző, a “mindig együtt és csak veled, nélküled soha” életérzés, hanem már a biztonság, intimitás, kötődés kialakulása után kicsi függetlenség is belopózik a kapcsolatba. Ettől nem kell megijedni! Elég mókás lenne, ha egy 35 éves házaspár még mindig úgy viselkedne, mint amikor megismerkedtek, egymás ölébe ültek, nyalták-falták egymást! Ezzel csak azt szeretném sugallni, hogy természetes, ha a kapcsolat változik, érik. Vannak intenzívebb és kevésbé intenzív szakaszai, nem szabad várni egy állandó, magas hőfokú működést, hiszen abba nagyon bele tud fáradni mindkét fél! Bízom benne, meg tudtalak nyugtatni. Tanácsolom, hogy beszélgessetek sokat, ne maradjon titok a kapcsolatban! Üdv: Bibók Bea

Olvass bele a többi a kérdésbe is!

“Melyik pózban lehet a legmélyebbre hatolni a hüvelyben?”
“Honnan tudom, mikor élvez el a barátnőm?”
“Túl nagy a méretem, és a barátnőmnek fáj a szex!”

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top