Szinkronban cikkek

Ezért sétálj meztelenül a barátnőid előtt

Problémád van a testeddel? Egyáltalán tudod, hogy nézel ki teljesen meztelenül? Nincs elég önbizalmad? Ezt figyeld!

Te mennyit lógsz a barátnőiddel? Ha sok közös programotok van, biztosan nem lesz nehéz ezt megvalósítanod. Már ha van hozzá merszed. Egy brit pszichológus, Dr. Lynda Boothroyd ugyanis egészen sajátos módszerrel fejlesztené a nők önbizalmát. Az pedig nem más, mint hogy a barátnők mutatkozzanak meztelenül egymás előtt.

Míg sokaknak teljesen normális, hogy egy uszodában többen egyszerre zuhanyoznak meztelenül, addig vannak, akiket még ennek gondolata is úgy elriaszt, hogy biztosan nem mennek fürdőbe sem. Pedig a szakember állítja, hogy épp azért van manapság olyan sok önbizalom hiányos nő, mert teljesen elszoktunk attól, hogy meztelenek legyünk közösségben. Ruha nélkül így csak olyan tökéletesnek tűnő ikonokat látunk, akiket láttatni szeretnének velünk. A tökéletlenség negatív számunkra, holott Photoshop nélkül mindenkinek vannak testi hibái.

Ezért sétálj meztelenül a barátnőid előtt

Boothroyd szerint ahhoz, hogy a gátlások oldódjanak, először ismerős közegben érdemes meztelenkedni. S mi másra valók a barátok, mint erre? A pszichológus úgy véli, azok, akik látják mások testi hibáit, könnyebben elfogadják a saját problémás területeiket is, és így talán visszatalálhat az emberiség ahhoz a normához, amelyeket a média mostanra teljesen eltorzított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top