Szinkronban cikkek

A rend lelke: Marie Kondo és a zen takarítás (x)

Kevesen vannak, akiknek a "rendrakás" vagy "takarítás" szavakról az önkifejezés, az önmagunkkal való szinkron megélése jut eszükbe. Kevesen, de egyre többen – köszönhetően Marie Kondo tanácsainak.
A rend lelke: Marie Kondo és a zen takarítás (x)

Marie Kondo (“KonMari”) Japánban született, a rendrakás szakértője, író és vérbeli álmodozó. Ő fejlesztette ki a KonMari-módszerként elhíresült rendrakási eljárást, aminek a lényege: szedjünk össze mindent, amink van, nézzük át, és csak azokat tartsuk meg, amik örömet szereznek nekünk, majd válasszunk nekik egy helyet is, ahol tartjuk őket.

Pofonegyszerűnek tűnik? Igen, és mégis… tegyük a szívünkre a kezünket egy pillanatra, és gondoljuk végig: hány olyan tárgy porosodik a lakásunkban, amit évek óta nem használtunk – vagy talán egyszer sem életünkben?!

A rend lelke: Marie Kondo és a zen takarítás (x)

Marie ráadásul nem csak praktikus útmutatással szolgál, hogy hogyan lehet ésszerűen elpakolni, menedzselni holmijainkat – egyfajta életstílusra, gondolkodásmódra tanít. Arra bátorít, hogy csak azokkal a dolgokat foglalkozzunk – csak olyan dolgokat tároljunk –, amelyek tényleg pozitív hatással vannak ránk.

Már-már keleti tanmeséket idéző költőiséggel beszél módszeréről:

A szívem mélyén kutatni – valahol ez a lényeg. Rendrakás közben mindig figyelem, örülök-e. Amikor ráébredek, hogy csupa olyan tárgy vesz körül, amit tényleg szeretek, átérzem, hogy a testem és a lelkem tökéletes harmóniában van.

A rend lelke: Marie Kondo és a zen takarítás (x)

Az interneten is aktív, Japánon kívül is népszerű rendguru tapasztalatait két, könyvben foglalta össze: “Rend a lelke mindennek – A varázslatos japán módszer, amellyel örökre száműzheted a rendetlenséget az otthonodból” és “Az öröm forrása: a rendrakás és a takarítás művészetének illusztrált mesterkurzusa”. Könyvei több mint 7 millió példányban keltek el világszerte, és több mint 35 országban adták ki őket – köztük Magyarországon is.

Módszerével annyi ember életét változtatta meg Japántól Németországon, Franciaországon, Brazílián és Amerikán át egészen Angliáig, hogy a nevéből még egy ige is született az angol nyelvben: ez a kondo-ing.

A rend lelke: Marie Kondo és a zen takarítás (x)

Mindezeken túl Marie a KonMari Media nevű cég alapítója és vezetője is. Ez a startup azért született, hogy a technológia erejét és Marie híveit segítségül hívva támogassa Marie-t küldetése teljesítésében. S hogy mi a küldetése? Az, hogy rendet tegyen a világban, és örömet csempésszen az emberek életébe.
Mindannyiunk érdekében reméljük, hogy a jövőben még több sikert arat ezen a téren!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top