Szabadidő

Hepburn / Givenchy kiállítás

Október 12-én Budapesten megnyílik az Audrey Hepburn / Givenchy kiállítás, amely 80 Givenchy kreációt mutat be, köztük Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, a Windsori hercegnõ, Grace monacói hercegnõ és más híres asszonyok ruháit.





A kiállítás Audrey Hepburn emlékére készül, akihez Önt a színésznő haláláig szoros barátság fűzte.

Igen, talán ő volt számomra egy személyben a múzsa és a nő, vagyis még mindig ő az, mert úgy érzem, kapcsolatunk örökké tart, Audrey a halála után is itt van velem minden pillanatban.






Greta Garbo és Audrey Hepburn mellett számos hírességet öltöztetett: Maria Callas, Jackie Kennedy, az angol királyi család tagjai. Milyen ruhákat láthatunk majd a kiállításon?

A kiállított 80 ruha közül 30 válogatás Audrey filmes és magánéleti ruhatárából: látható lesz esküvői ruhája, amely Mel Ferrer amerikai színésszel kötött házasságára készült, a Sabrina-ruha és több, az Álom luxuskivitelben című filmből is. Jackie Kennedyt már azelőtt öltöztettük, hogy a férje elnök lett, de Mrs. Onassisként is gyakran készíttetett nálam ruhákat. Az ő kollekciójából is több darab lesz jelen. Itt lesz Grace monacói hercegnő lányának, Caroline-nak 4 éves születésnapjára készült ruhája és a Windsori hercegnő gyászruhája. Gyakran rendelt nálam ruhákat, s amikor a herceg meghalt, a hercegnő azt kérte tőlem, hogy másnapra készítsem el a gyászruháját, mert a férje koporsóját kíséri Angliába. Egy nap és egy éjszaka alatt készült el az öltözék.






Többségében alkalmi ruhákat látunk majd?


Arra törekedtem, hogy az 50-es évektől a 90-es évekig minden korszakból legyen kiállított darab, s hogy a női ruhatár minden fejezete bemutatásra kerüljön: nappali kosztümök, kabátok, koktélruhák, estélyi ruhák és esküvői ruhák. A modelleket úgynevezett haute couture babákon állítjuk ki. Ezeket Yves Saint Laurent úr kölcsönzi a kiállításnak. Remélem, hogy mindenki szép élménnyel távozik, hiszen munkatársaimmal mindent megteszünk azért, hogy látogatóink kellemes körülmények között tekinthessék meg a kiállítást, amelynek ideje alatt tíz napig én is Budapesten leszek.


Megtekinthető:
Okt. 12-nov. 24
Gerbeaud-ház, I. em., V. ker. Vörösmarty tér 7-8.
Nyitva: minden nap, délelőtt 10:00- este 8:00

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top