Szabadidő

Sarah Jessica Parker: Bevállalós vagyok

New York egyik leghíresebb szinglije visszatér a képernyőre. A Szex és New York – A mozifilm tévés premierje kapcsán az egyszerűen csak SJP-ként emlegetett Sarah Jessica Parkerrel beszélgettünk.

Vetítések az HBO műsorán:
– január 6., 20.30,
– január 7., 01.55,
– január 23., 23.25,
– január 29., 00.45,
– február 1., 20.30.

Kétség sem fér hozzá, akár kedveljük, akár nem, Sarah Jessica Parker egyike a legkarakteresebb, az egyéniségüket megőrző hírességeknek. A hollywoodi sztárok többségével ellentétben ő ugyanis nem hódol be a külső tökéletességgel szembeni elvárásoknak, nem járt például plasztikai sebésznél az orra miatt, és az arcát sem töltette fel botoxszal. A Szex és New York szériában alakított karakterével ellentétben férjnél van, és a hétéves James és az ikerlányok, Marion Loretta Elwell és Tabitha Hodge boldog édesanyja.

Milyen volt az első forgatási nap? Megérintett érzelmileg az újrakezdés?

Valójában már 2006 áprilisában felmerült bennem a mozifilm gondolata, de túl sok akadály gördült elé, így nem sokat gondolkodtam azon, hogy újra együtt forgassunk a lányokkal. Az első napon csak én és Chris Noth (Mr. Big) forgattunk. Elképesztő és őrületes volt. Az első nap a csajokkal olyan volt, mint egy álom. Soha nem gondoltam, hogy egyszer eljön ez a nap, csodás volt. Amikor mi négyen először voltunk együtt, egyszerűen őrületes volt.

Sarah Jessica Parker

 

Mit szerettél a forgatókönyvben?

Mindent! Négy év eltelt, mindenki idősebb lett, és más elvárásokkal érkezett. Nem csak a régi szép időkről és egy hóbortról szólt. Valami különleges történt, ami igazán megváltoztatta Carrie-t. Egyszerűen felnőtt.

Sarah Jessica Parker A Szex és New Yorkban Mr. Biget keresed, de a saját életedben mindened megvan: család, karrier, parfüm, ruhakollekció. Mi jöhet még?

Valóban, és nagyon jó. Nagyon élvezem, hogy színész vagyok, és mozifilmekben játszom. Ez több mint elég. Nem szükséges uralni a világot.

Nagy sztár vagy, New Yorkban élsz, és anya vagy. Hogyan boldogulsz a hírnévvel?

Valószínűleg ugyanúgy, mint ahogy a dolgozó nők kezelik a nehézségeket az életükben. Nem tudom, hogyan lehetne változtatni azon, hogy a népszerűség, a paparazzók és egyéb hasonló dolgok betolakodjanak az életünkbe. A legfontosabb, hogy a fiam élete mindig olyan legyen, amit mi jónak gondolunk, hogy jól érezze magát New Yorkban, és felnőjön. Megteszünk mindent, amit lehet, mert nem akarunk máshol élni. Nem akarunk testőrök gyűrűjében élni. Ez New York. Elmész otthonról, és olyan, amilyen, mi szeretjük. Szóval nem akarunk másképp élni.

Hogyan befolyásolta a Szex és New York a stílusodat?

Mind a négyen csodás holmikkal találkoztunk, ez bárkit befolyásolt volna. Őszintén szólva: minél több kreációhoz hozzájutsz akár egy új tervezőtől, akár egy régi nevestől , egyre nagyobbat álmodsz, és az újdonság továbbra is benne van. Egyik ruha sem az enyém, kivéve a frizuráim (nevet) – de ettől még nagyszerű.

Carrie Bradshaw köztudottan divatőrült. Nem aggódtál amiatt, hogy az emberek azt gondolják: felszínes?

Nem különösebben, de azt gondoltam, hogy talán az emberek összekevernek vele, és azt hiszik, hogy a divat a legfontosabb dolog az életemben. Carrie-nek nagyszerű kapcsolata van a ruhákkal, de nem ez a személyiségének a lényege.

Sarah Jessica Parker

 

Milyen divattrükköket tanultál Patricia Fieldstől? (Ő a Szex és New York divattervezője.)

Azt, hogy nincsenek szabályok. Minden szabályt sutba lehet dobni. Bevállalós vagyok, legfeljebb az emberek nevetnek néhány dolgon. Mindent kipróbálok, amit Pat mond még ha őrültségnek tűnik is. Aki mer, az nyer. Az, hogy divatikon vagyok, Pat miatt van.

Hány pár cipőd van?

Hát, igazából nem vagyok cipőmániás. Nem mondom, hogy nem szeretem, de a vásárlás ebben a formában nincs jelen az életemben. Szeretek vásárolni, de nem szakítok rá időt túl gyakran. Nem adja azt az euforikus érzést. Ugyan divatmagazinokat lapozgatok, de az csak ábrándozás.

Hogy érzed, követendő példák vagytok világszerte a szingli nők számára?

Nos, azt hiszem, hogy a nők közötti kapcsolat az, amit a szingli nőknek látniuk kell, hiszen ezek sokatmondó kapcsolatok. De hogy követendő példák és ikonok lennénk… egyszerűen szerencsénk volt.

Sarah Jessica Parker

 

Mik a legjellemzőbb témák, amelyekben tanácsot kérnek tőled?

Párkapcsolati és szexuális tanácsok, de egyikben sem vagyok szakértő. Nők ÉS férfiak kérnek tőlem tanácsot. (Nevet.)

Hogyan lehet fenntartani a boldog házasságot?

Azt hiszem, ez sok mindenen múlik. Napi szinten… akárcsak bármely kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a barátságok ugyanúgy kompromisszumokat igényelnek, csak nincs róla papírod, hogy mindent meg kell tenned. Nem tudom. Azt hiszem, egy gyerek teljesen más értelmet ad ezeknek a kompromisszumoknak. Ha azt gondolod, hogy kompromisszumot kötsz a pároddal, a férjeddel vagy a feleségeddel, amikor gyereked lesz, akkor érted meg igazán a kompromisszum valódi jelentését. Azt hiszem, ez kiváltság.

Egyetértesz azzal, hogy csak szerelemből szabad férjhez menni?

Nem tudom. Nagyon sok házasság különös és csodás okból jön létre, és az én okom biztosan más, mint másoké.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top