nlc.hu
Szabadidő
Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Zabálnivaló animációs film az egész családnak, izgalmas vámpírmozi végre tinirománc nélkül, valamint egy könnyed romkom uralja a hétvégén a magyar mozikat. A Nők Lapja Cafe tesztelte a látnivalókat.

 A Nők Lapja Cafe tippje: Így neveld a sárkányodat

A DreamWorks legújabb animációs mozija a vikingek földjén játszódik, ahol a jószágokat folyamatosan megdézsmálják a helyi sárkányhordák. A kis Hablaty apjához hasonlóan nagy sárkányölő hős szeretne lenni, de apró termete miatt még a kardot is alig bírja felemelni. Egy véletlen folytán mégis foglyul ejt egy sárkányt, ám a megölése helyett inkább összebarátkozik vele (előzetesért katt ide). A film egy sárkányos sztori ürügyén mesél szívhez szólóan arról, hogy a gyerekek milyen szorosan tudnak kötődni háziállataikhoz, ráadásul eközben a másság elfogadásáról is szól – cseppet sem szájbarágós módon. A lélegzetelállító akciójeleneteket szemkápráztató 3D-ben láthatjuk, és az alkotók eközben a humorról sem feledkeznek meg. Tökéletes családi kikapcsolódás, és a Shrek első két része mellett a DreamWorks eddigi legjobbja.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Tudtad?

Fogatlan, a sárkány mind kinézetében, mind viselkedésében nagyban emlékeztet a földönkívüli Stitchre a Disney Lilo & Stitch című rajzfilmjéből, de ez nem a véletlen műve, hiszen mindkét animációs filmet ugyanazok a rendezők jegyzik.

A legjobb pillanat: hogyan együnk közösen nyers halat egy sárkánnyal?

Nézd meg a filmet, ha…

…szereted a klasszikus meséket, szeretnéd átélni a repülés élményét 3D-ben, netán gyerek vagy, vagy éppen kicsit gyerekszívű felnőtt.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Rendezte: Dean DeBlois és Chris Sanders
Eredeti hangok:
Jay Baruchel, Gerard Butler, Jonah Hill
Eredeti cím: How to Train Your Dragon
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Értékelés: 5/5

 Exférj újratöltve

A screwball comedy (elsősorban nemi konfliktusokra építő vígjátékfajta) régi hagyományokra tekint vissza Hollywoodban. A recept csupán annyi, hogy végy két divatos és attraktív, ellenkező nemű sztárt, intézd el, hogy egy kényszerhelyzet miatt muszáj legyen együttműködniük/egy légtérben lenniük, majd a forgatókönyvíró adjon a szájukba csípős dialógusokat, amelyekkel viccesen veszekedhetik végig a filmet (előzetesért katt ide), majd végül egy kiadós happy enddel gondoskodjunk az összejövésükről. Andy Tennant (A randiguru) rendező pontosan követi a nagykönyv utasításait, a kiindulópont is szellemes (a fejvadászt játszó Butlernek épp exnejét kell bekasztliznia egy közlekedési szabálysértésért, ám közben bűnözők lihegnek a nyakukban), a két főszereplő is szimpatikus, de valahogy nem elég csípősek azok a dialógusok, túl kevés az akció, és nincs olyan kémia Butler és Aniston között, amely végig izgalmassá tudná tenni az Exférj újratöltvé-t.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Tudtad?

Fél éven belül ez a munkamániás Gerard Butler ötödik filmje a magyar mozikban (A csúf igazság, Gamer, Törvénytisztelő polgár, Így neveld a sárkányodat).

A legjobb pillanat: a félmeztelen Gerard Butler esete a sokkolóval alaposan megdolgozza rekeszizmainkat.

Nézd meg a filmet, ha…

…szereted az agykikapcsolós limonádémozikat, még mindig nem unod Butler fejét a vásznon, vagy nemrég szakítottál a pároddal, de titokban még mindig reménykedsz, hogy újra együtt lehettek.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Rendezte: Andy Tennant
Szereplők: Jennifer Aniston, Gerard Butler
Eredeti cím: The Bounty Hunter
Forgalmazza: InterCom

Értékelés: 3/5

 Daybreakers – A vámpírok kora

Képzelj el egy világot, ahol a vámpírok már túlságosan elszaporodtak, és felzabálták majdnem a teljes emberiséget. Az éhínség miatt lassan kannibálokká alakulnak át, és szervezett vámpírcivilizációjuk a végnapjait éli. Egy vérkutató vámpír (Ethan Hawke) a főnökével ellentétben nem a művérben látja a megoldást, hanem a vámpírok emberré való visszaváltoztatásában, de ez sokaknak nem nyeri el a tetszését.

A Daybreakers – A vámpírok kora (előzetes itt) ugyan tartalmaz félelmetes képsorokat, de mégsem horrorról, mint inkább sötét utópiáról van szó, ahol az alkotók egy fantasy kereteibe ágyazva mesélnek az emberiség súlyos problémáiról. Az ötletes világkép részletgazdagsága végig leköti a figyelmünket, és ugyan akcióból kevés van, izgalomban mégsem szenvedünk hiányt.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Tudtad?

A film alkotói egy weboldalon kérdezték meg az embereket, hogy szerintük milyen lenne egy olyan világ, ahol szinte csak vámpírok élnek, és a javaslataik alapján alkották meg a filmben látható világképet.

A legjobb pillanat: a Mátrixra emlékeztető rémisztő képsor azokról a gépekről, amelyek emberek ezreinek vérét csapolják le.

Nézd meg a filmet, ha…

…el tudsz képzelni egy vámpírmozit Robert Pattinson nélkül is, valamint tetszett a Penge-trilógiában látott világkép, de az akciót ott kissé sokalltad, valamint erős gyomorral rendelkezel.

Sárkányok, vámpírok és egy fejvadász: hétvégi moziajánló

Rendezte: Michael és Peter Spierig
Szereplők: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill
Eredeti cím: Daybreakers
Forgalmazza: Budapest Film

Értékelés: 4/5

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top