Sztárok

A menyasszony meztelen – II. rész




– Neki is jut egy fontos szerep, de azt nem mondom el, miként jelenik meg a történetben.

– Nemrég Árpa Attila (is) rákerült az ön egyik művére, egy nő számára megalázó szexuális pózban festette le saját magát, a producerrel a háta mögött. Azt írták önről – többek között az Indexen -, hogy így próbál tiltakozni a közélet szexuálissá válása ellen. Akkor fehérneműben láttuk, most már tovább vetkőzik. Akkor nagyon megbotránkoztatta a közönséget.

– Fontos megjegyeznem, hogy soha sem állítottam azt, hogy Árpa Attila volt az a képen látható férfi.

– Maga tudja. De mindenki ráismert. És Árpa Attila elismerte, hogy zseniális marketinges lenne magából, főleg, ha saját magát kell eladnia.

– Visszatérve: ha arra céloz, az esküvőn most szó sem lesz szexről, ezt megígérhetem … Ha szó is lesz (mert tulajdonképpen mégis), akkor a tökéletes ellentétéről lesz szó.

– Most az egyszer romantikus esküvő lesz?

– Nem mondanám.

– Performance?

– Nem, nem. Tiszta emberi reakció lesz arra a világra, amelyben élünk. Tisztán és őszintén állok majd ott.

– Közönség is lesz?

– Rengeteg ember előtt fog zajlani az egész.

– És Geszti Péter vállalni fogja önt annyi ember előtt?

– Péter nevében nem nyilatkozhatom.

– Ha igen, akkor érdekből?

– Már megint ez az érdek. Miért tenné érdekből?

– Nem tudom, maga beszélt érdekházasságról.

– Ki kell ábrándítanom, egyelőre még nem mondhatom el, hogy ez érdek, szerelem, fellángolás, vagy mákos tészta. Minden nyilatkozatommal azt képviselem, hogy a művészetem az életem, az életem a művészetem. Kortárs festőművész vagyok. És az élet maga valószerűtlen. A “dolog”, amire készülünk, arra világít rá, hogy egy jó házasság nem feltétlenül születhet úgy, mint a mesében. Félek tőle, nem is születnek úgy a jó házasságok, mint a mesében. Odarángatjuk egymást az oltár elé. Nem gonoszságból, inkább félelemből, mert ez a világ ezt a védekezési mechanizmust indítja be a férfiban és a nőben.

– Nem furcsa az egybeesés? Gregor Bernadett, a vőlegénye exe is most kötött titkos házasságot. Tőle tanulhatta el a reklámszakember a házasságosdit? Nem féltékeny, hogy az “igen”, amit a vőlegénye kimond, ha tényleg kimondja, tulajdonképpen válasz Gregor Bernadett igenjére?

– Kevés dologtól félek, de ez nem az. Talán szükségszerű egybeesés ez. Annak idején a világ különböző részein egy időben találták fel a bakelitot, vagy a szódát. És legyünk könnyedek kijelenteni, egyidőben köt különös tempóban házasságot ugyanazon kicsiny bolygón Gregor Bernadett és Jennifer Lopez. Ugyanannak a kornak a szülöttjei, hasonlóan reagálnak, a Péter házasosdija pedig e pillanatban még csak terv.

– A születésről jut eszembe, tényleg szülne gyereket Geszti Péternek?

– Még nem vagyok terhes, ha arra gondol.

– Hát ez is egy válasz, csak nem az előbbi kérdésemre. Azt kérdeztem, hogy elméletben szülne-e gyermeket érdekvőlegényének, akivel esetleg azonosak most az érdekei?

– Mégegyszer mondom, ebben a történetben nem az érdekekről van szó, de igen, szülnék neki gyereket. Létezhet olyan helyzet az életben, amikor ezt vállalnám.

– Tervezi is?

– Dehogy tervezek ilyesmit.

– És milyen az a helyzet, amikor, ha hipotetikusan is, de erre is igent mondana?

– Ha Péter szájából elhangzana ez a kérés, és szívből tudnám teljesíteni,
akkor mondanék igent.

– A velvet információi szerint a Sting-koncert idején fogant a házasság ötlete… Mint az internetes újságban olvashattuk, a reklámszakember ezután Prágába utazott, ahonnan felhívta önt, hogy telefonon egyeztessen a gyűrű méretéről. Nem zavarja a készülődésben a vőlegénye felesége, Gryllus Dorka?

– Ez egy cuki kérdés, a válaszom: nem. A szóbanforgó pillanatban majd ez a
válasz is érthetővé válik.

– Talán a monogámia idejétmúlttá válását aképpen leplezi le, hogy többen kötnek azon a napon egymással érdekházasságot?

– Nem rossz ötlet.

– Két férfi egy meztelen menyasszonyra?

– Meglátjuk.

– Geszti Péter a velvetnek azt nyilatkozta, hogy “hihetetlen érdekes, tehetséges és izgató személynek” tartja önt, művészileg is és emberileg is. Ezt hogyan kommentálja?

– Valóban érdekes, tehetséges és izgató személy vagyok. Péter ezt jól tudja, és e pillanatban ő az egyetlen férfi, akiről én tudom, hogy ezt gondolja rólam, és érti, ami mondok, és amit a műveim beszélnek. Különös együttlétünk lesz, annyit ígérhetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top