Sztárok

Nagy Ervin: ”Nem hiszek a múzsákban”

A Katona fiatal színésze körül élet van, szerelemszag. Komor vagánysága a nõket mágnesként vonzza, akik persze tartanak is tõle. A színészt legközelebb a Terézanyu "rendes pasijaként" láthatjuk újra a filmvásznon.







Nagy Ervin
– Az idei Filmszemlén megkaptad a legjobb férfi epizódszereplő díját a Szezon illetve – megosztva – Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött titkok című filmjéért. A Szezonban egy helyi vagány csávót alakítasz, míg Böszörményi filmjében egy magába forduló, sánta fiút. Hogyan készültél fel erre a két, teljesen eltérő szerepre, amit végül a szakmai zsűri egyetlen díjjal jutalmazott?

– A Török Feri filmjében szereplő nagyszájú, vagány csávó figurája alkatilag közelebb állt hozzám. Én is vidéken nőttem fel, ismerem ezeknek a srácoknak a nyelvét, és dolgoztam vendéglátóhelyen is, ezért ez könnyebben ment. A Mélyen őrzött titkok újdonság volt, hiszen visszafogottabb, zárkózottabb karaktert nem játszottam még se filmen, se színházban. A zsűri talán azt értékelte, hogy képes vagyok eljátszani olyan szerepet is, ami nem igazán következik az alkatomból.

– A Szezonban rendezői koncepció volt, hogy a színészek fele részben improvizálnak. Volt-e olyan jelenet a forgatás során, amit nem kaptál el elsőre?

– Igen, a kirúgás jelenet, amikor a Club Aliga tulajdonosa kirúg az étteremből, mert beszólok neki. Ezt elég sokszor felvettük. A másik húzósabb jelenet talán az volt, amikor egy pornófilm szereplő válogatásán szeretkeznem kellett egy lánnyal …







Lisa Sparkle és Nagy Ervin a Szezon c. filmben. Kattints a képre!


– … aki egyébként az életben hivatásos pornószínésznő. Zavarban voltál?

– Persze. De éppen attól lett jó a jelenet, hogy a „civil” zavar hozzáadott valamit a figura zavarához. Ezt leszámítva, a jelenet könnyen ment. Ilyenkor szűkített stábbal dolgoznak a forgatáson, így rajtam kívül csak a feltétlenül szükséges öt-hat ember volt jelen, akikben megbíztam. A partnerem egyébként nagyon kedves és segítőkész volt, sokat viccelődtünk a forgatás alatt.

– A Szezonban olyan nagy színészekkel játszottál együtt, mint Sinkó László, Szirtes Ági, Hegedűs D. Géza. Velük milyen volt a munka?

– Nagyon sokat tanultam tőlük. Külön kiemelném Kerekes Évát, aki hihetetlen érzékenységgel és letisztultan játszotta el a férjét megcsaló unatkozó politikusfeleséget. Nagyon örülök annak, hogy a Szezonnal olyanokat talált meg Feri, akik már régen nem filmeztek. Felnőtt egy új közönség, akiknek sajnos fogalmuk sincs, hogy milyen nagy színészek élnek és dolgoznak Magyarországon.







Részlet a Szezon c. filmből – Kattints a képre!
– Az utolsó két éved elég sűrű volt. Három filmforgatás, főszerepek a Katonában, folyamatos szinkronmunkák.

Szerencsére sok melóm volt. Kicsit éreztem is, hogy kezdek lemerülni. De nem akarok panaszkodni. Amikor Törőcsik Marinak mondtam, hogy a forgatások miatt nyáron nem tudtam töltekezni, Mari csak annyit mondott: „Édes fiam, te miről beszélsz?! Annak idején én öt filmet forgattam évente.” Persze régen egészen más volt a magyar film helyzete…

– Volt-e olyan filmszerep, amit visszaadtál?

– Volt. Bár nem vagyok olyan helyzetben, hogy válogathatnék. De amire felkértek, az enyhén szólva nem ütötte meg azt a szakmai igényességet, ami miatt érdemes belevágni egy munkába.

– Kortársaid közül egyre többen vállalnak műsorvezetést, reklámfilmekben való szereplést. Mi erről a véleményed?

– Nem ítélem el őket. Van, aki a pénz miatt vállalja el, van, akinek nincs más lehetősége, hogy megismerjék őt. A magam részéről nem vagyok hajlandó részt venni a médiaőrületben; számomra elkeserítő és taszító a valóság-show-k világa. Persze most könnyen beszélek: jelenleg nem vagyok anyagilag rákényszerítve arra, hogy így tartsam el magam. Meg amúgy is egyedül élek, nincs feleségem, gyerekem, se lakásom, se kocsim.

– A jelenlegi életszínvonalad lejjebb tudnád-e adni, ha úgy alakulna?

– Ez egy érdekes kérdés. Ha belegondolok, most már négy éve elég jól élek. Persze nem kiemelkedően magas életszínvonalon, de ami nekem fontos, az megvan. Gond nélkül el tudok menni szaunázni, teniszezni, étterembe vagy szórakozni a barátokkal. De a kérdésre válaszolva, ha a szükség úgy diktálná, azt hiszem igen.

– Edzőterembe is jársz?

– Az nem az én világom. Nem tudnék lemenni egy izzadtságszagú edzőterembe súlyokat emelni. Inkább futok egyet a Margitszigeten.

– Valahol azt nyilatkoztad, hogy tartanak tőled a nők. Szerinted miért?

– Nagyon nehezen megyek bele tartós, mély kapcsolatokba, és …

Tovább a második részhez >>

Fotók: www.szezonfilm.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top