Sztárok

Lavinaként érkezett minden!

Ha valaki három évvel ezelõtt azt mondja Rubint Rékának, hogy 26 éves korára férjhez megy, megszületik a kislánya, és újságok címlapján szerepel majd, jót nevetett volna. Tanult és dolgozott, hogy ki tudja fizetni a számláit.







Jövőre talán már négytagú lesz a Schobert család – Kattints a képre!
Ám a sors kiszámíthatatlan kanyart vett, és Schobert Norbert feleségeként egészen más lett az élete. Idén a karácsonyt még hármasban ünneplik, de jövőre talán már négytagú lesz a Schobert család.

– Aki nem ismer, meg nem mondaná, hogy édesanya vagy. Hogyan tudtál belerázódni ebbe a szerepbe?

– Nekem a házasság és gyerek is lavinaszerűen érkezett az életembe. Szinte nem is volt időm gondolkodni, csak sodortak az események. A megismerkedésünk után egy hónappal Norbi eljegyzett, egy évre rá feleségül vett, és egy újabb év múltán már megérkezett Lara. De ez így is volt rendjén, hiszen ha két ember szereti egymást, minek várjanak? A természet valahogy tökéletesre alkotta azt, hogy egy anya kilenc hónapig várja a gyermekét, hiszen így van ideje hozzászokni, hogy egy kis ember fejlődik benne, aki egyszer csak a világra jön. Ráadásul, mire eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, én már áldott állapotban voltam.

– Mindenben ilyen hirtelen döntesz?

– Igen. Soha nem tudhatod, mi lesz holnap, és ha nem éled meg minden percben azt, amit az élet nyújt, később biztosan bánni fogod. Sokan a karrierjük miatt nem mernek gyereket vállalni, ám én azt mondom, ha egy nőnek nincs valamilyen egészségügyi vagy anyagi problémája, akkor csak a gyerek teheti teljessé az életét.

– Hamar kialakultak az anyai ösztöneid?

– Igen, szinte hihetetlen volt, ahogyan „ráálltam” Lara rezgéseire. Például amikor éjjel felsírt, én előtte néhány perccel már felébredtem. Ha ezt valaki még a kislányom születése előtt meséli, nem hittem volna el, de ma már tudom, mi is az anyai ösztön.







 Névjegy

Név: Rubint Réka
Született: Kazincbarcika, 1978. június 28.
Tanulmányok: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola
Férje: Schobert Norbert
Kislánya: Lara

– A ti felpörgetett életetekbe hogyan fér bele a gyerek?

– Könnyedén. Mindenki csodálkozik, hogy a forgatások, a könyvek és az edzések közé hogyan fér el még egy gyerek is, de nekünk az volt az alapelvünk, hogy Lara érkezik közénk, neki kell alkalmazkodnia a mi szokásainkhoz, életritmusunkhoz. És a kislányunkkal ez remekül sikerült. Barátságos, nyílt, talpraesett gyerek, nem fél az idegenektől, és szerintem ez éppen azért van így, mert nem zártuk el őt és nem zárkóztunk el mereven a külvilágtól. Ahová csak tudom, viszem magammal, sokat van gyerekek között. Így nem fogja őt sokként érni, ha megszületik a kistestvére.

– Norbi hogyan fogadta a lányát?

– Érdekes volt, hogy egy ideig nem tudta különválasztani tőlem a gyereket. Ugyanúgy együtt látott minket, mint a kislányom születése előtt, és ha odaadtam neki a picit, hamar visszaadta, mert úgy érezte, ő hozzám tartozik. Ma viszont már nagy a szerelem apa és lánya között; Lara első szava például az apa volt. Az egykori nőcsábász Schobert Norbert már a múlté, felelősségteljes ember lett belőle, aki a családjáért és a lányáért mindent megtesz.

– Mikorra tervezitek a második babát?

– Minél előbb, sőt fogalmazhatok úgy, hogy már dolgozunk az ügyön. Mindenesetre én alig várom, hogy teherbe essek!








 Mire készülnek?

Norbi a nagysikerű Norbi titok című könyv után kész a folytatással; a Norbi: A második titok című kötettel. A második részben már receptek is szerepelnek, amelyeknek összeállításában Réka is segédkezett. Sőt, elkészültek az idegen nyelvű változatok is, hiszen Németországból, Svájcból, Ausztriából, Görögországból, Oroszországból és Szlovákiából érdeklődnek a könyv iránt, amely a manhattani magyar könyvlistán az első helyen áll. Réka pedig új, immáron harmadik videokazettáját készítette el, amelynek segítségével háromszor harminc percen át erősíthetjük hasunkat, popsinkat és felsőtestünket.
– Hány gyereket szeretnétek?


– Én megállnék kettőnél, de Norbi nagyon szeretne egy kisfiút, tehát, ha a második babánk is lány lesz, még egy harmadik picivel is megpróbálkozunk.

– A lányotokon is látszik, hogy mennyire harmonikus környezetben él.

– Nálunk nagyon nagy a szeretet. Épp ma reggel mondta Norbi, hogy a mi családunkban mindenki „bújós”. Megöleltük egymást, odajött Lara, ő is hozzánk bújt, majd a kutyánk, Szultán sem akart kimaradni a szeretetből, és közénk furakodott. Én hiszek abban, hogy egy gyerek olyanná válik, amit otthon lát.

– Nem félsz attól, hogy ebbe a hihetetlen harmóniába valami beleszól?

– De. Rettegek attól, hogy történik valami, ami szétszakít minket, és fel kell ébrednem ebből a csodálatos álomból. Nem vagyok vallásos, de minden este köszönetet mondok Istennek, hogy ilyen boldogságban élhetek. Éppen ezért igyekszünk megelőzni a problémákat. Mindig azt mondom Norbinak, hogy ha valamilyen veszélyforrás kerül elénk, azt próbáljuk meg inkább kikerülni. Ne foglalkozzunk vele! Norbi például imádott motorozni, de volt két súlyos balesete, és már nem ül nyeregbe. Nem éri meg kockáztatni a család miatt.

– Emlékszem, amikor Norbi először bemutatott a tévében, mint barátnőjét, egy tornateremben fogyatékos gyerekeknek tartottál edzést. Mennyit változott az a lány?

– Az a naiv jászberényi lány már nem annyira hiszékeny. Norbi ezen sokat csiszolt, és a saját tapasztalataimból is rájöttem, hogy bizonyos emberekkel meg kell tartani a három lépés távolságot. Norbi Kos, ő megy előre, én Rák vagyok, aki kicsit visszahúzza, így remekül kiegészítjük egymást. Arra pedig, hogy mennyire egyensúlyban vagyunk, Lara a legcsodálatosabb bizonyíték, hiszen ő a Mérleg jegyében született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top