Sztárok

Üzenet egy külön kis világból

Vannak elõadók, akiknek nem tett jót a mai harsány, hangos zenei világ. S bár ha kompromisszumokat kötnének, talán elõrébb jutnának, mégis, saját lelki nyugalmuk fontosabb. Ilyen ember Vincze Lilla is.

– Hosszú ideje csend van körülötted. Nem hallani új albumodról, nem látni új klipjeidet. Te magad lettél befelé forduló, vagy nincs akkora érdeklődés?

– Nem élek csöndes életet, ugyanolyan vidám és barátságos vagyok, mint korábban. Azt hiszem, arról, hogy miért ilyen nagy a csönd, leginkább azokat kellene megkérdezni, akik eldöntik, milyen klipek játszhatók a zenetévékben, és milyen zenék mehetnek a rádiókban. Ma Magyarországon az is megtörténhet, hogy egy show-műsorból kivágják a dalomat, mondván, nem eladható. Évekkel ezelőtt talán még megbántódtam volna ezen, de ma már túl vagyok rajta. Azt hiszem, beláttam, hogy változott a piac, és másra van szükség. Persze, ha képes lettem volna kompromisszumokat kötni, akkor biztosan előrébb járnék. Így viszont tiszta a lelkiismeretem.

– Pedig a crossover stílus, vagyis a komolyzene és a modern stílusok ötvözése sikeres. Gondoljunk csak Horgas Eszterre, Havasi Balázsra vagy Edvin Martonra.

– Nem beszélve Sarah Brightmanről vagy Andrea Boccelliről. Ugyanakkor, amikor Sarah Brightman fellépett Magyarországon, másnap az egyik napilap kritikusa bizony nem kímélte, élesen bírálta őt, holott gyönyörű koncertet adott. Mi, akik ott voltunk, tudtuk, hogy nincs igaza, de az olvasóknak biztosan elment a kedve az egész műfajtól. Ilyenkor nagyon elkeseredem.

 Jótékonysági koncert

A szökőár túlélőinek, elsősorban a gyermekek megsegítésére szervez koncertet a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Gödöllőn.

A koncert időpontja:
január 23, este 7 óra

Helyszín: a gödöllői Szent István Egyetem aulája (Gödöllő, Páter Károly út 1.)

Fővédnök Dr. Gémesi György Gödöllő város  polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

A koncerten fellép többek között:

Csepregi Éva,
Vincze Lilla,
Dolly,
Kékesi Zoltán,
Gerendás Péter,
Kormorán,
Balogh Eszter,
D. Nagy Lajos,
Németh Alajos,
Szulák Andrea,
Rebecca Soul,
Delhusa Gjon,
Charlie

A koncertről a Magyar Televízió felvételt készít.

A koncertre 3.000, 5.000 és 10.000 Ft-os áron vásárolhatók támogatójegyek, amelyek egyben belépésre is  jogosítanak.

A jegyek a gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központban kaphatók. Cím: 2100 Gödöllő Szabadság út 6.

Kontakt-szervező: Joó Géza (30-64-55-475)

– Soha nem gondoltál rá, hogy külföldön próbálj szerencsét?

– Ha húsz évvel fiatalabb lennék, biztosan meg is próbálnám. Valójában voltak lehetőségeim, de mégis úgy éreztem, hogy itt kell maradnom.

– Vannak azért fellépéseid?

– Ha hívnak, szívesen megyek, és úgy veszem észre, hogy a közönség még mindig szereti a dalaimat. Jótékonysági koncerteken például rendszeresen fellépek. Emellett négy éve tanítványaim is vannak.

– Sok tanítványod van?

– Nem a mennyiség a lényeg. Egyedül tanítok, csupán egy segédtanár és egy korrepetitor segíti a munkámat. Fizikailag sem bírnám, hogy minden nap legyen órám.
– Évekig hosszú hajjal láttunk, míg egyszer csak bubifrizurával jelentél meg a képernyőn. Tudod, azt mondják, egy nő akkor változtat drasztikusan a haján, ha valami történik az életében…

– Inkább azt mondanám, most értem meg rá, hogy megváljak a hosszú hajamtól. Évekig ragaszkodtam hozzá, de rá kellett jönnöm, itt az ideje a változtatásnak. Az én fejemben a művészetek összekapcsolódnak, az énekléshez szorosan hozzátartozik a megjelenés, a kosztüm, a frizura is. Talán éppen ezért viseltem a fellépéseken gyakran különböző színű parókákat is. Ez egyfajta eszköz a színpadon, olyan, mint a zongora vagy a gitár. Úgy gondolom, éppen ezért szerettem annyira a színházat; ott még több lehetőség van a jelmezekkel való játékra.

– Miért nem játszol már színházban?

– Két darabban játszottam, és nagyon boldog voltam, amikor megtaláltak ezzel a feladattal. Talán lesz ismét lehetőségem színházban szerepelni, de az is előfordulhat, hogy csupán ennyi volt.

– Nem vagy az az erőszakos, karrierista típus.

– Soha nem is voltam. Énekelni sem azért kezdtem, hogy híres legyek, hanem mert lelkesedtem ezért a pályáért. Egyébként sok mindenért tudok lelkesedni, a főzéstől a kertészkedésig.

– Úgy tudom, a múlt év nyarán valami nagyon fontos történt az életedben.

– Igen. Hosszú évek óta egy fantasztikus férfi van  mellettem, szó szerint jóban-rosszban számíthatok rá, hiszen Joó Gézának hívják. Nyár végén, a Grassalkovich-kastélyban összeházasodtunk. Azt hiszem, ez a környezet

tökéletesen illett hozzánk, hiszen imádjuk a régi épületeket, bútorokat, a történelmi értékrendet.

– Ennyi idő után miért döntöttetek az esküvő mellett?

– Mert tiszteljük a régi értékeket, és talán kicsit konzervatívok is vagyunk. Igenis, egy férfi kérje meg egy idő után a kedvese kezét!

– Ti egy teljesen külön világban éltek…

– Igen, és a saját kis világunkkal talán kicsit idegenek is vagyunk a külső szemlélőnek. Ugyanakkor tőlem a modern dolgok sem állnak távol. Ez ugyan egyfajta kettősség, de azt hiszem, egy Ikrek jegyű embernek megengedhető!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top