Sztárok

Tegnap még csitrik, ma már boldog mamák

Nem könnyû az anyukáknak, ha nem is egy, hanem rögtön két tizenegy hónapos kisördög veszi át az uralmat a lakásban.

Juga Veronika picit késik, Marci tovább aludt, mint édesanyja gondolta. Addig is Farkasházi Réka elkészíti az ebédet: brokkolit, burgonyát és húst a kicsiknek, szigorúan Csemetéink csemegéi-módra, és csilis babot az anyukáknak. Hosszú idő után most eheti először kedvencét Réka és Roni, hiszen a terhesség és a rendszeres szoptatás ideje alatt tiltólistán volt a csípős finomság.

Csitrikből anyák
Megérkeznek Roniék, Beni fülig érő szájjal fogadja Marcit. A közös játék alatt persze akadnak problémák; Beni lábára csavarodik a játéktelefon zsinórja, Marci pedig egy cédét vesz célba.

– A gyerekek ugyanúgy jóban vannak, mint a szüleik?

Juga Veronika: Az ő kommunikációjuk egyelőre arról szól, hogy bunyóznak, ha ugyanazt a játékot szemelték ki mindketten. De úgy vesszük észre, hogy szeretik egymást, mert mindig örülnek, ha meglátják a másikat, és teljesen természetesnek veszik, hogy együtt vannak.

– Volt abban tudatosság, hogy egy időben vállaltatok gyereket?

Farkasházi Réka: Mindig viccelődtünk azzal, hogy milyen jó lenne egyszerre szülni, de nincs olyan barátnő-páros, akiknél nem merül fel ez a gondolat. Mindamellett, sorsszerűnek érzem, hogy szinte egy időben lettünk anyák.

J. V.: Nekem nagyon jó, hogy együtt éljük át az anyaságot. Néha elveszettnek érezném magam, ha Rékával nem tudnánk megbeszélni a problémákat.

F. R.: Ugyanazt érzem Ronival kapcsolatban, mint amit annak idején Bencével. Szép lassan összecsiszolódtunk. Nagyon mások vagyunk, de alakultunk is egymáshoz, és az, hogy együtt szültünk, még közelebb hozott minket. Ez mindenképpen egy különös, erős kapocs.

– Mennyiben változtatok meg az anyasággal?

Névjegy
Név: Farkasházi Réka
Csillagjegy: Oroszlán
Párja: Sárközy Bence
Gyermeke: Benjámin (született: 2004. február 16.)
J. V.: Csitriből Réka először feleség lett, majd anya, én pedig – kihagyva az esküvőt – csitriből lettem anya.

– Ami miatt kaptál is hideget-meleget…

J. V.: Többek között ez volt az oka, hogy a terhességem alatt egyáltalán nem nyilatkoztam. Marci születése után olyan pletykák keltek szárnyra, hogy azért nem mutatom meg őt a nyilvánosságnak, mert beteg, és én is azért hordok kendőt, mert beteg vagyok. Ezek után nem csoda, hogy nem kívántam még jó darabig újságban szerepelni.

– Miért nem házasodtatok össze a pároddal? Így elkerülhetted volna a találgatásokat, pletykákat…

J. V.: Azért, mert az esküvőmön óriásit akarok mulatni, és nem a hasamban fejlődő picire vigyázni. Ezt megmondtam a páromnak is. Egyébként ez is hihetetlenül foglalkoztatta az embereket, holott talán meg lehet érteni, hogy civil emberként, ő nem szeretne szerepelni. Néha bevallom, még irigylem is ezért.

Séta és kakaós csiga
Rövid szünet a beszélgetésben. Marci szép csendben, négykézláb bemászott a konyhába, majd egy ügyes mozdulattal kipattintotta az étolajat, és pillanatok alatt olajmezőt varázsolt a konyhakőből. Kézmosás, feltörlés, felmosás. A lányok ennek ellenére állítják, fiaik nem ördögök, hanem kisangyalok.

– Terveztétek a gyerekeket?

F. R.: Mi évek óta szerettünk volna babát, nagyon vártuk már.

J. V.: Marci „híre” viszont szó szerint derült égből villámcsapásként érkezett. Először kicsit meg is ijedtem, de amikor néhány nap múlva kiderült, hogy Rékát is „megfertőztem” ezzel a furcsa kórral, sokkal nyugodtabb lettem. Ma viszont már nem is tudom elképzelni az életem Marci nélkül.

– Tudtátok előre, hogy fiatok lesz?

– F. R.: Roni kicsit hamarabb tudta, és meg voltunk győződve róla, hogy nekem bizonyosan lányom lesz. Fogalmam nincs miért, de szilárdan hittünk benne. Hát, ez nem jött össze!

– Réka, hiányzott már a munka?

Névjegy
Név: Juga Veronika
Csillagjegy: Mérleg
Párja: csupán annyit tudni róla, hogy civil, és nem szeret szerepelni
Gyermeke: Marci (született: 2004. február 6.)
F. R.: Szerintem éppen jókor kezdtem újra dolgozni, mert még nem jelentkeztek az otthon lévő kismamák tünetei. Ráadásul, hetente csupán egyszer-kétszer kell bemennem a stúdióba, tehát nem vagyok sokat távol Benitől.

J. V.: Én viszont a könyvvel kapcsolatos teendők során rájöttem, hogy még ennyire intenzíven nem igénylem a munkát. Egy héten egyszer, szombatonként rádiózom Majkával és Carlóval, és ez egyelőre elég. De kitaláltam már egy új munkakört is magamnak, én leszek a többszáz-milliós lottónyeremény nyertese.

– És ki kap a nyereményből?

J. V.: Marci rengeteget, a családom, és – hát, egye fene – Rékáék is kapnak belőle!

F. R.: Ráadásul vannak közös álmaink, amire kell majd a pénz. Alakítottunk egy közös vállalkozást, de hogy mivel foglalkozunk majd, babonából még nem mondjuk el.

– Sok időt töltötök együtt?

 „Közös gyermekük”
 A Csemetéink csemegéi című könyv, amelyben egészséges gyermekételek receptjeit gyűjtötték össze
Érdekesség: Marcinak és Beninek is az édesapja adta a nevét
F. R.: Nagyon sokat, de nem csak négyesben, hanem családostól is, sőt, karácsonykor is összejövünk, és szinte mindig együtt megyünk nyaralni.

J. V.: Általában Rékáék jönnek hozzánk, főleg amíg jó idő volt, mert Marci a teraszon aludt délutánonként. Együtt ebédelünk, elmegyünk sétálni, aztán uzsonna előtt szépen elválunk. A legjobb látványt viszont akkor nyújtjuk, amikor Réka férje, Bence vidékre utazik, és amellett, hogy a babakocsikat toljuk, még Bilbót, a kutyát is meg kell sétáltatnunk. A járókelők jókat mosolyognak rajtunk.

F. R.: Sőt, még kakaós csigát is eszünk séta közben, hogy tovább bonyolítsuk az életünket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top